Πατήσια: Στο νοσοκομείο 11χρονος που ξυλοκοπήθηκε μέχρι λιποθυμίας από ανήλικους – Κόπτσης: Το περιστατικό διερευνάται και θα υπάρξουν συνέπειες

0

Απίστευτο περιστατικό ωμής βίας σε Δημοτικό σχολείο στα Πατήσια με θύμα 11χρονό μαθητή. Αστυνομικοί μετέβησαν χθες στο νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύεται από την Τετάρτη ο μαθητής και έλαβαν κατάθεση από τη μητέρα, για το τι συνέβη στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου και το παιδί οδηγήθηκε λιπόθυμο από το ξύλο στο Παίδων για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr και την καταγγελία της μητέρας, όλα ξεκίνησαν το πρωί της 26ης Απριλίου.
Το παιδί βρισκόταν στο σχολείο του στα Άνω Πατήσια όταν στις 12:45, ομάδα ανηλίκων τον πλησίασαν και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο συμβάν μεταξύ τους, όρμησαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν λυσσαλέα με μπουνιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα το παιδί να λιποθυμήσει. Αμέσως ειδοποιήθηκε η μητέρα του, και ο μαθητής με την 49χρονη, μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων προκειμένου να καταγράφει το συμβάν. Η μητέρα έδωσε κατάθεση για το τι ακριβώς της είχε πει το παιδί της όμως το αγοράκι δεν ήταν σε θέση να καταθέσει καθώς ήταν σε άθλια κατάσταση.
Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο ανήλικος φέρει τραύματα σε όλο το σώμα χωρίς ωστόσο η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο. Χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μετέβησαν στο νοσοκομείο όπου τους ανέμενε η μητέρα του παιδιού και πήραν κατάθεση από το αγοράκι.

Θα αποδοθούν ευθύνες για τον ξυλοδαρμός του 11χρονου, λέει ο Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας
Για το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας, με τον άγριο ξυλοδαρμό του 11χρονου μαθητή στα Πατήσια, μίλησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ξεκαθαρίζοντας πως θα αποδοθούν ευθύνες.

Αναλυτικότερα ο κ. Κόπτσης, τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε Διάδραση», πως ήδη το περιστατικό διερευνάται και βρίσκεται σε επαφή με τη διευθύντρια του σχολείου, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να διαλευκανθεί το συμβάν.
«Φυσικά με το που το αντιληφθήκαμε έχουμε μιλήσει και με την με αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης και με τη διευθύντρια του σχολείου. Θέλουμε να έχουμε όλα τα δεδομένα. Έγινε ένα περιστατικό, ακούμε διάφορες απόψεις, εμείς παρεμβαίνουμε άμεσα και όταν έχουμε πλήρη εικόνα δίνουμε τις αντίστοιχες εντολές και τις οδηγίες ώστε θα εφαρμοστεί επακριβώς η κείμενη νομοθεσία. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν και φυσικά έχουμε πει ότι όντως είναι κοινωνικό φαινόμενο και ό,τι αφορά την ψυχή των παιδιών θέλει χρόνο γιατί πίσω από εδώ κρύβονται αίτια και στο σπίτι και στην οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης.
«Είμαστε πάνω από το πρόβλημα και όσον αφορά τη δομή που δημιουργούμε και πέρα από αυτά που έχουμε κάνει με τους ψυχολόγους, με τους συμβούλους σχολικής ζωής και τις επιμορφώσεις, η πλατφόρμα θα ανοίξει, δηλαδή είμαστε στην τελευταία φάση σύνταξης όλων των υπουργικών αποφάσεων, είναι σχεδόν έτοιμες έχουν ήδη σχηματιστεί, έχουμε οργανώσει όλο το πλαίσιο των υπουργικών αποφάσεων και η πλατφόρμα είναι πανέτοιμη, γίνονται οι τελευταίες δοκιμές. Φυσικά θα είμαστε έτοιμοι άμεσα και θέλουμε πολύ συγκροτημένα αυτό να βγει στην εκπαιδευτική κοινότητα για να έχει αποτελεσματικότητα» προσέθεσε ο κ. Κόπτσης.

Share.

Comments are closed.