Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών  (Π. Ε. Κ.) για την παραίτηση του γραμματέα της, Αντρέα Παπαδαντωνάκη

0

H συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για την παραίτηση από τη θέση του Γραμματέα, μετά από έξι συνεχή έτη,  του Ανδρέα Παπαδαντωνάκη και την αντικατάστασή του, με ομόφωνη απόφασή της, από τον Θωμά Γεωργιάδη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ε.Κ.
«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι
Λίγες μέρες πριν ο Γραμματέας μας ο Ανδρέας Παπαδαντωνάκης ενημέρωσε τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης για την παραίτησή του.
Ο δικός μας Ανδρέας, ο σύντροφος, ο συναγωνιστής, ο μέντορας, ο φίλος, ο συνάδελφος πολλά χρόνια στην Παράταξη και έξι χρόνια από τη θέση του Γραμματέα της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (Π.Ε.Κ.) προσέφερε δημιουργικό έργο με όλες του τις δυνάμεις στην εκπαίδευση, στο εκπαιδευτικό κίνημα, στην παράταξή μας, στη δημοκρατική υπόθεση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.
Ο λόγος του πάντα μετρημένος, σοβαρός και ουσιαστικός. Οι θέσεις της Π.Ε.Κ. «συνδιαλέγονταν» με ένα ακροατήριο πολύ ευρύτερο από τις ψήφους που η παράταξη έπαιρνε στις εκλογές. Οι απόψεις του απηχούσαν τις θέσεις και τις απόψεις του εκπαιδευτικού κόσμου που, πέρα από τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις του κλάδου, έχει την απαίτηση για ένα σχολείο δημιουργικό και χρήσιμο στις νέες και στους νέους. Οι δημοκρατικές διαδικασίες λειτούργησαν στην Παράταξή μας με τρόπο υποδειγματικό. Όλες και όλοι, παλιοί και καινούριοι είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν και να συνδιαμορφώσουν θέσεις και επιλογές.
Ο Γραμματέας μας ξεχώριζε όλα αυτά τα χρόνια στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με μια επιδραστικότητα πολλαπλάσια της εκπροσώπησής μας στην Ομοσπονδία. Με την αποφασιστική συμβολή του Ανδρέα και της Π.Ε.Κ. η Ομοσπονδία μας διαμόρφωσε  θέσεις που ψηφίστηκαν στο 20ο Συνέδριο μετά από πολλά χρόνια από την πλειοψηφία του κλάδου.
Η αρθρογραφία του κοσμούσε τον Τύπο και δημιουργούσε πάντα θέμα συζήτησης. Οι θέσεις του βαθιά πολιτικές, σταθερά στο χώρο του προβληματισμού και της ανανέωσης της Σοσιαλδημοκρατικής σκέψης, στη συνάφειά της με τα θέματα της εκπαίδευσης ως συλλογικού αγαθού, ως κοινωνικής ανάγκης και προτεραιότητας, ως βασικού παράγοντα για την άμβλυνση των ανισοτήτων.
Σπουδαίος και ως φιλόλογος ο Ανδρέας έχει βάλει τη σφραγίδα του σε κάθε προοδευτική προσπάθεια εξέλιξης του δημόσιου σχολείου.
Περισσότερο όμως από όλα τα άλλα βαραίνει για εμάς η εντιμότητα και η ακεραιότητα του ανθρώπου, η χαρισματική προσωπικότητα που αλληλοεπιδρούσε με όλους με τρόπο μοναδικό. Είμαστε σίγουροι ότι η αγαπητική σχέση που όλες και όλοι μας έχουμε αναπτύξει με τον Ανδρέα θα συνεχίσει να υπάρχει. Κι είμαστε όλες και όλοι σίγουροι ότι ο Ανδρέας θα συνεχίσει τη χωρίς δεύτερες σκέψεις προσφορά του από το επόμενο πεδίο δράσης.
Για αυτό και η ευχή μας είναι: καλή συνέχεια, Ανδρέα!
Υ.Γ.
Η Γραμματεία της παράταξής μας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ ως Γραμματέα τον Θωμά Γεωργιάδη

Share.

Comments are closed.