Μεσσηνία: Σοβαρός τραυματισμός 8χρονου από κροτίδα στην Πύλο

0

Σοβαρά στο χέρι τραυματίστηκε σήμερα ένας 8χρονος στην Πύλο από κροτίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας eleftheriaonline.gr ο 8χρονος με καταγωγή από την Αλβανία βρέθηκε με έναν φίλο του έξω από τον ιερό ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, όπου βρήκαν μία κροτίδα, η οποία φαινόταν να μην έχει σκάσει.

Στην προσπάθειά του να την ανάψει, αυτή έσκασε στο χέρι του τραυματίζοντας τον σοβαρά στον αντίχειρά. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου και από εκεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Όμως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Αθήνας και έτσι με μέριμνα της οικογένειάς του διακομίστηκε σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι στους 8 τραυματίες ανέρχεται ο φετινός τραγικός απολογισμός από τον εορτασμό της Ανάστασης με βεγγαλικά και κροτίδες.
Μερικοί από τους τραυματίες έχουν ακρωτηριαστεί στα δάχτυλα, ενώ ένας εξ αυτών έχει μεταφερθεί στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς.
Συγκεκριμένα με σοβαρά τραυματίστηκε ένα 14χρονο αγόρι στο Αγκίστρι, με πολλαπλά εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι από κροτίδα. Επίσης, με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκε το βράδυ της Ανάστασης και ένα κοριτσάκι 7 χρονών, καθώς τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο χωριό Μαλώνα.
Στην Σύμη παράλληλα, ένας 13χρονος τραυματίστηκε σοβαρά όταν έσκασε πάνω του μια κροτίδα, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό σε δάχτυλα του δεξιού του χεριού και σοβαρό θλαστικό τραύμα στο πρόσωπο.
Τέλος σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε και στο Λεωνίδιο Αρκαδίαςκαθώς τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά.

Share.

Comments are closed.