Μεγάλη Παρασκευή στην Ναύπακτο με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη στο Ενετικό Λιμάνι

0

Με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη βιώνουν κάθε χρόνο οι επισκέπτες, που βρίσκονται την Μεγάλη Παρασκευή στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου.
Είναι σε όλους γνωστό ότι η Ναύπακτος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα, καθώς πέραν της φυσικής και ιστορικής ομορφιάς της, κερδίζει τις εντυπώσεις με το ιδιαίτερο έθιμο της Περιφοράς των Επιταφίων.
Συγκεκριμένα η πομπή ξεκινά, συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, από τις δύο κεντρικές Ενορίες, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής καταλήγει στο Ενετικό Λιμάνι. Εκεί, δεκάδες ανάμενες δάδες τοποθετημένες στις πολεμίστρες και ο φλεγόμενος σταυρός που στέκει επιβλητικός στην είσοδο του Λιμανιού καθώς και οι Ύμνοι της Ημέρας, δημιουργούν μια διαφορετική αίσθηση.
Φέτος, με φροντίδα του αρμόδιου Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας, στο πρώτο μέρος του τελετουργικού, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 19:00’, θα ακουστεί το κουαρτέτο εγχόρδων με τους Γεράσιμο Λώλη (βιολί 1), Αλέξανδρο Λώλη (βιολί 2), Γιώργο Χλίτσιο (βιόλα) και τον Αμβρόσιο Βλαχόπουλο (βιολοντσέλο). Ερμηνεύουν η Ελένη Βουγιουκλή και η Σουζάνα Βουγιουκλή.
Στο δεύτερο μέρος θα συμπράξουν η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και η Μικτή Χορωδία Cantelena υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.
Συµµετέχει η υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου και οι πιανίστες Ηλίας Καλούδης και Γιώργος Κονής.
Αφήγηση-απαγγελία: ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

Share.

Comments are closed.