Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Μπόμπολας

0

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο εκδότης Γιώργος Μπόμπολας.
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΙΑΣΩ για το θάνατο του εκδότη και επιχειρηματία Γιώργου Μπόμπολα.
«Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Μπόμπολας μετά από νοσηλεία 8 ημερών στην Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ.
Ο Γιώργος Μπόμπολας νοσηλεύτηκε μετά από κάταγμα ισχίου για το οποίο υπεβλήθηκε σε χειρουργείο την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023. Λόγω των πολλαπλών οργανικών προβλημάτων, ο ασθενής νοσηλεύτηκε και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του
», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μπόμπολας
Ο Γιώργος Μπόμπολας γεννήθηκε το 1928 στον Πειραιά, με καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση. Ο ίδιος ο Γιώργος Μπόμπολας συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα. Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αναζήτησε δουλειά στο υπουργείο Δημοσίων Έργων χωρίς αποτέλεσμα, καθώς είχε «φακελωθεί» ως κομμουνιστής. Στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία «Τεχνοδομή», με βασικό συνέταιρο τον μετέπειτα υπουργό Δημοσίων Έργων Ευάγγελο Κουλουμπή.

Οι δραστηριότητές του επικεντρώθηκαν κατά κύριο λόγο στις κατασκευές, στην ενέργεια και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), με όχημα δύο εταιρείες:

  • Την Ελλάκτωρ, που προέκυψε μετά τη συγχώνευση των Άκτωρ ΑΤΕ και Ελληνικής Τεχνοδομικής ΑΕ το 1999.
  • Την Πήγασος Εκδοτική, στην οποία ανήκαν ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel (κατά 25%, έως τον Νοέμβριο του 2019), οι εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία» (έως το 2017) και μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών εντύπων.

Επιπλέον, κατείχε ποσοστό του Καζίνου της Πάρνηθας, καθώς και ποσοστά στην Αττική Οδό και τα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική.
Ο Γιώργος Μπόμπολας ήταν παντρεμένος με τη ζωγράφο Άννα Μπόμπολα, η οποία «έφυγε» από τη ζωή το 2013.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner