Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ – Συνελήφθη αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα

0

Δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος του αστυνομικού ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα έξω από την ΑΣΟΕΕ μετά από επίθεση που δέχθηκε το περιπολικό στο οποίο επέβαινε, κατά τη διάρκεια επεισοδίων.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., γύρω στις 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έβαλαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 12:30 -και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο  ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς πέρασε από κει και δέχθηκε από την ομάδα των 35 απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
«Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.
Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.
Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.
Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών

Δείτε βίντεο του Thetoc από τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Share.

Comments are closed.