Categories: Εκπαίδευση

Άγριο bullying σε ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα – Συνελήφθησαν 4 δεκαπεντέχρονοι

Περιστατικό bullying και μάλιστα σοκαριστικό, με θύμα ένα 15χρονο μαθητή και δράστες έξι συμμαθητές του σε ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα κατεγράφη την περασμένη  Παρασκευή.
Συγκεκριμένα οι δράστες, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, κατά τη διάρκεια διαλείμματος, μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, έδεσαν πάνω σε μία καρέκλα με πετονιά τον συμμαθητή τους και εν συνεχεία ξεκίνησαν να τον βρίζουν και στο τέλος τους έφυγαν από το σχολείο, αφήνοντας δεμένο τον 15χρονο.
Οι 15χρονοι δεν δίστασαν να τυλίξουν με την πετονιά τον λαιμό του συμμαθητής τους προκαλώντας του σωματικές βλάβες. Τα σημάδια είδε η μητέρα του, που στη συνέχεια κατήγγειλε όσα έζησε το παιδί της στις αρχές και στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθησαν τα τρία αγόρια και το ένα κορίτσι, ενώ οι δύο μαθητές δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.
Μετά την απαγγελία των κατηγοριών οι συλληφθέντες δράστες αφέθηκαν ελεύθερα με εντολή εισαγγελέα, ενώ το θύμα μετέβη σε ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε εκδορές που συνάδουν με το δέσιμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
«Συνελήφθησαν τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση, παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη  σε βάρος συνομηλίκου τους Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές και βραδινές ώρες της 1-4-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.
Εκτός των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 15χρονων ημεδαπών, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ειδικότερα, άπαντες οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι προέβησαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος συνομήλικου τους, πρωινές ώρες της 31-3-2023 εντός ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος της Αττικής διαρκούντος του σχολικού προγράμματος.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή
».

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Να στηριχτεί η εκπαίδευση στο Καστελλόριζο και στις «ανάλογες»  περιοχές

Το Καστελλόριζο και όλες οι περιοχές, που βρίσκονται σε δύσκολη «διασύνδεση» με τα αστικά κέντρα…

13 ώρες ago

Politico: Tο κλίμα πόλωσης στη Σλοβακία οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο

Το αμερικανικό περιοδικό Politico με ανάλυσή του επιχειρεί να αναδείξει τα αίτια που οδήγησαν στην…

14 ώρες ago

Στον Mr Survivor, Ατζούν Ιλίτζαλι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το 45% του ΣΚΑΪ;

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τούρκο επιχειρηματία της showbiz, Ατζούν Ιλίτζαλι (Acun Ilıcalı), για…

14 ώρες ago

Super League: Tο πρωτάθλημα το πάρει ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ; Όλα τα σενάρια – Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας – Τι ισχύει για την 3η και την 4η θέση

Ο τίτλος του πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα της  Super League θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική…

20 ώρες ago

Ολυμπιακός: Πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο προμήθειας εισιτηρίων για τον τελικό του Conference League…

21 ώρες ago

Έτοιμη η γέφυρα του Ευήνου στο Ευηνοχώρι

Ολοκληρώθηκε η νέα γέφυρα στον Ευήνο ποταμό που επανασυνδέει την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Έτοιμη είναι…

2 ημέρες ago