Πρωταπριλιάτικο, ότι η Άννα Διαμαντοπούλου θα αναλάβει Υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας

0

To παρακάτω κείμενο που δημοσιεύσαμε σήμερα, είναι πρωταπριλιάτικo ψέμα και φυσικά δεν ισχύει. Καλό μήνα να έχουμε. Και του χρόνου.

«Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του ΥΠΑΙΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου για υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, δεδομένου ότι δεν θα είναι υπουργός η κ. Κεραμέως στην Υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήδη έχει υπάρξει σχετική επικοινωνία μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και της Α. Διαμαντοπούλου, και όπως όλα δείχνουν από τις 21 Απριλίου στο “τιμόνι” του υπουργείου Παιδείας θα βρίσκεται η Άννα Διαμαντοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε προτείνει την  πρώην υπουργό Παιδείας  Άννα Διαμαντοπούλου,   ως υποψήφια για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Επίσης στις 10-6-2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή εξήρε τις μεταρρυθμίσεις της Αννας Διαμαντοπούλου, του Γιώργου Ράλλη και του Γέρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου. Μάλιστα είχε τόσισει τότε: «Η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή η οποία πήρε το θάρρος να υπερψηφίσει το νόμο Διαμαντοπούλου, εμείς ήμασταν στην αντιπολίτευση και παρείχαμε τότε στήριξη σε αυτό το νόμο. Έπαιξα, πιστεύω, και εγώ τότε, ως απλός βουλευτής, ένα μικρό ρόλο στην προσπάθεια να πείσω το κόμμα μας να κάνει αυτήν τη μεγάλη υπέρβαση. Ένας νόμος ο οποίος έκανε πολλές τολμηρές μεταρρυθμίσεις αλλά ο οποίος, δυστυχώς, στη συνέχεια ατόνησε και αποδομήθηκε με ευθύνη όλων των παρατάξεων. Δεν εξαιρώ ούτε τη δική μας».
Υπενθυμίζεται ότι η Άννα Διαμαντοπούλου ορκίστηκε υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στις 7 Οκτωβρίου , στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και περέμεινε στη θέση της και στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου το 2011  έως και τις 7 Μαρτίου 2012, όποτε ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μετά την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή
Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 και βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.»

Share.

Comments are closed.