Άλλες 4 επιθέσεις ετοίμαζαν οι Πακιστανοί τρομοκράτες σε Αθήνα και Ζάκυνθο

0

Τέσσερις ακόμα επιθέσεις σε Αθήνα αλλά και Ζάκυνθο, εκτός από αυτή στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ετοίμαζαν οι συλληφθέντες Πακιστανοί τρομοκράτες, υπό την καθοδήγηση του «εγκέφαλου» που τους καθοδηγούσαν.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, από τις συνομιλίες που έχουν αποκρυπτογραφήσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, προκύπτει ότι υπήρχε σχέδιο να τοποθετήσουν ακόμα και σακίδιο με εκρηκτικά είτε στην Αθήνα είτε στη Ζάκυνθο.
Στις αποκρυπτογραφημένες συνομιλίες τους, οι τρομοκράτες φαίνεται να κάνουν λόγο ακόμα και για «τυφλές αυτοκτονίες» στη νησιωτική Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που είχε ο 27χρονος συλληφθείς Πακιστανός Σαγιέντ Χαϊντέρ, ο οποίος έγραφε:
«Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο. Δηλαδή, θα μπορούσαμε να τα βάζαμε σε ένα σακίδιο και να το αφήσουμε σε ένα σημείο και θα είχε τιναχτεί πολύ κόσμος. Αυτό θα μπορούσα να κάνω και εδώ στο νησί (στη Ζάκυνθο), θα μπορούσα να το κάνω και στην Αθήνα, αν είχαμε τα πράγματα αυτά που έλεγες».
Ο 30χρονος καθοδηγητής τους με το όνομα Σάνι, είχε αναφερθεί σε επιχειρηματία που φαίνεται να τον παρακολουθούσαν και είχε γράψει σε μήνυμα: «Άμα τον δείξουν στην τηλεόραση με άλλο όνομα τότε θα έχουμε εμείς πρόβλημα».
Ο 27χρονος του είχε στείλει φωτογραφία του εντολέα του, με τον επιχειρηματία, για να πάρει την απάντηση: «Οκ, Σαγιέντ, να τραβήξεις κανένα βίντεο να φαίνεται μέσα και να τον παρακολουθούμε. Σε βίντεο να φαίνεται και η πινακίδα του αυτοκινήτου του και το άτομο αυτό καθαρά».
Όπως και έγινε τελικά, καθώς κατέγραψαν το πρόσωπο-επιχειρηματία που ανέφεραν στις συνομιλίες τους.
Τα σχέδιά τους τελικά φαίνεται με ασφάλεια ότι δεν περιορίζονταν στο εβραϊκό εστιατόριο.

Share.

Comments are closed.