Συνάντηση του Δημάρχου Μεσολογγίου Κώστα Λύρου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο

0

Με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, προκειμένου να επιδώσει ιδιοχείρως την Πρόσκληση για τον εορτασμό της 197ης Επετείου των Εορτών «Εξόδου».
Συνομιλώντας με τον Αρχιεπίσκοπο, ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου δήλωσε:
«Η Ιερά Πόλις, ιδέα και σύμβολο του έθνους αποτελεί   παράδειγμα αιώνιο μαχητικότητας και αυτοθυσίας, πυξίδα παγκόσμια για τα έθνη και τους ανθρώπους που αναζητούν μέσω της αυτοδιάθεσης την ελευθερία, την ισοτιμία και το δίκαιο.
Στέλνει παντού το διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα συμπαράστασης προς τους δοκιμαζόμενους ανά τον κόσμο,  ενθαρρύνει τους αγωνιστές και παρακινεί τους ισχυρούς να λάβουν δράση υπέρ των αδυνάτων, σεβόμενοι την ακεραιότητα και το θέλημα των λαών. Συνάμα μέσα στη ρευστότητα και την ανασφάλεια που χαρακτηρίζει τον σύγχρονο κόσμο, το παράδειγμα της Ιεράς Πόλεως αναδεικνύει και διατρανώνει τη σημασία της ειρήνης και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των εθνών με βάση τις αρχές για τις οποίες έπεσαν συνειδητά οι αγωνιστές του Μεσολογγίου!
Το ταπεινό Μεσολόγγι, διαχρονικός θεματοφύλακας της πίστης και των αξίων του σπουδαίου έθνους μας, τιμά τους ένδοξους πρόγονους και κρατά ζωντανή τη φλόγα της «Εξόδου».
Σε αυτόν τον μαρτυρικό τόπο και αυτά τα ματωμένα από το αίμα των ηρώων χώματα, σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε και να λαμπρύνεται με την παρουσία σας την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2023
».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ενώ κατά την διάρκεια της συζήτησης εκδήλωσε  ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολιτιστική αναδημιουργία στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, τους σχεδιασμούς και τα επόμενα βήματα της δημοτικής αρχής για την περαιτέρω ανάδειξη και προβολή των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον περιβαλλοντικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής.

Share.

Comments are closed.