Ρόδος: Δύο ανήλικοι εμπλέκονται σε διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας σε γυμνάσιο

0

Δύο ανήλικοι και συγκεκριμένα ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μαθητές γυμνασίου, ελέγχονται για διακίνηση πορνογραφικού υλικού συμμαθήτριάς τους σε σχολικό συγκρότημα της ζώνης ευθύνης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.
Όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα dimokratiki.gr η παράνομη μαγνητοσκόπηση φέρεται να έλαβε χώρα στις 24 Φεβρουαρίου 23, με το αδίκημα να διαπιστώνεται στις 8 Μαρτίου 2023.
Ο 14χρονος φέρεται να δελεάστηκε από άλλη μαθήτρια, που τον έπεισε να μαγνητοσκοπήσει με το κινητό του τηλέφωνο τη συμμαθήτριά τους σε προσωπικές τους στιγμές, και να της στείλει το βίντεο έναντι αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ.
Ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε ειδικότερα από σχολική σύμβουλο που έμαθε τι είχε συμβεί κατά την διάρκεια διαλείμματος.
Η ανήλικη κλήθηκε από τον διευθυντή και ενημέρωσε το τι είχε συμβεί, ακολούθως ενημερώθηκαν οι γονείς της και η Εισαγγελία, που κίνησε την διαδικασία έρευνας από την Ασφάλεια και κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και ελέγχου τους από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Στη συνέχεια η διεύθυνση του σχολείου κάλεσε τον ανήλικο για εξηγήσεις, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε στείλει στη συμμαθήτριά του που του είχε τάξει αμοιβή, 7 βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων το καθένα.
Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος.
Παράλληλα και το θύμα έδωσε κατάθεση για την υπόθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου, την περασμένη Πέμπτη.

Share.

Comments are closed.