Mega deal: Η Intrakat των Μπάκου – Καϋμενάκη -Εξάρχου, του κατασκευαστικού κλάδου, εξαγοράζει την ΑΚΤΩΡ

0

Μια σημαντική συμφωνία επήλθε στον κατασκευαστικό χώρο καθώς η Ιντρακάτ – συμφερόντων των επιχειρηματιών της Thrinvest Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου, που πρόσφατα εξαγόρασαν και τον τηλεοπτικό σταθμο ACTION 24 και θα συμμετάσχουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής με ποσό 100 εκατ. ευρώ – θα εξαγοράσει και την εταιρεία ΑΚΤΩΡ.
Η Ιντρακάτ, στην οποία οι τρεις επιχειρηματίες έχουν ποσοστό 31,7%, υπέβαλε πρόταση για εξαγορά του 100% του Άκτωρα, θυγατρικής και κατασκευαστικού βραχίονα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τίμημα άνω των 200 εκατ. Ευρώ.
Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν μετά την έγκριση των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο εταιρειών, στις αρχές τις εβδομάδος, οπότε και θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.
Η Ιntrakat είχε επιβεβαιώσει σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι έχει καταθέσει γραπτής πρόταση για την εξαγορά του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ειδικότερα, η εταιρεία διευκρινίζει ότι αναμένει την απάντηση από τα αρμόδια Διοικητικά Συμβούλια των μετόχων της “ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ”, διαβεβαιώνοντας ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης.
Από την πλευρά της και η Ελλάκτωρ, είχε επιβεβαιώσει ότι δέχθηκε μη δεσμευτική επιστολή προθέσεως (Letter of Intent) εξαγοράς της θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ από την Ιντρακάτ Α.Ε.
Μια πιθανή εξαγορά της «Ακτωρ» από την Intrakat θα δημιουργήσει τον δεύτερο ισχυρότερο «πόλο» στον κατασκευαστικό κλάδο, πίσω µόνο από τον όµιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Το συνδυασµένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο των δύο εταιρειών υπολογίζεται ότι θα προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τυχόν συνέργειες από την αυτόματη αύξηση των ποσοστών συµµετοχής του νέου οµίλου, σε σειρά από κοινοπραξίες µεγάλων έργων.

Share.

Comments are closed.