Οι νέοι Διευθυντές Σχολείων θα αναλάβουν υπηρεσία τον Ιούλιο, μετά τις Πανελλήνιες

0

Οι νέοι Διευθυντές Σχολείων, οι οποίοι θα προκύψουν από τις τρέχουσες κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης θα αναλάβουν υπηρεσία τον Ιούλιο, σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το Υπουργείο Παιδείας.
Τις διαρροές αυτές τις επιβεβαιώνει και η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτση ότι «στόχος όλων των ενεργειών μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».
Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Παιδείας θα αποφύγει τις «καραμπόλες» μέσα στα σχολεία – ειδικότερα στη δευτεροβάθμια – λίγο πριν τις προαγωγικές , απολυτήριες και πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς κάποιοι εκπαιδευτικοί θα επιλεγούν σε θέσεις Διευθυντών και η ενδεχόμενη ανάληψη υπηρεσίας θα δημιουργούσε πρόβλημα.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι  τελευταίες οδηγίες τις οποίες έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  στους Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι:

  • Τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής θα ανακοινώσουν τους τελικούς πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων Διευθυντών, την Τετάρτη 5 Απριλίου.
  • Οι επιλεγέντες Διευθυντές Σχολείων θα κληθούν να δηλώσουν σχολεία προτίμησης το διήμερο 6 και 7 Απριλίου.
  • Στις8 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόπτης απαίτησε από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης η ανακοίνωση των τελικών πινάκων μοριοδότησης θα γίνει ενιαία στις 5 Απριλίου, ανεξάρτητα εάν κάποια Συμβούλια ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νωρίτερα.

Share.

Comments are closed.