Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στον τον Μάιο

0

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» τού Σταύρου Θεοδωράκη προσδιόρισε τις εκλογές για τον Μάιο (χωρίς να διευκρινίσει αν θα είναι στις 21 Μαΐου -το πιθανότερο – ή στις 28 Μαΐου).
«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και, φυσικά, έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού», είπε χαρακτηριστικά.
Για να προσθέσει: «Η πρώτη κάλπη πρέπει να μας πει ”ποιος” πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα. Η δεύτερη, εφόσον χρειαστεί -που το θεωρώ πάρα πολύ πιθανό να χρειαστεί- θα μας υποδείξει και ‘πώς’ θα κυβερνηθεί η χώρα. Από ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κι εκεί πέρα προφανώς και θα σεβαστώ και θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Share.

Comments are closed.