«Βόμβα» Μαρινάκη: Ο Μπαλτάκος ζήτησε προστασία γιατί ο Μελισσανίδης απείλησε την οικογένειά του  – Το διαψεύδει ο πρόεδρος της ΕΠΟ

0

Ανοιχτή επιστολή – «βόμβα» από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, που αναμένεται να ρίξει και άλλο «λάδι στη φωτιά» που έχει «ανάψει» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει ότι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης απειλεί τον Τάκη Μπαλτάκο κι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ζήτησε αστυνομική προστασία για την οικογένειά του.

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή του Προέδρου της Super League Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να γνωρίζει επιτέλους ο φίλαθλος κόσμος τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρό της, έχω να δηλώσω τα παρακάτω:
Σε ένα προγραμματισμένο από την Παρασκευή που μας πέρασε ραντεβού, στα γραφεία της ΕΠΟ, σε συνέχεια μιας (δυστυχώς για το ποδόσφαιρο μας) προφητικής ανακοίνωσης, τόνισα στον Πρόεδρο της ΕΠΟ ότι ο κ. Μπένετ και ο κ. Μάνταλος πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα αφού έχουν αποτύχει παταγωδώς.
Είδαμε τι έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και τι συνέβη στις προηγούμενες αγωνιστικές με όλες σχεδόν τις ομάδες να βγάζουν ανακοινώσεις κατά του κ. Μπένετ!
Στην 1η κιόλας αγωνιστική των πλέι οφ δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν και προχώρησαν σε ορισμούς που τίναξαν δυο παιχνίδια στον αέρα.
Ταυτόχρονα ενημέρωσα τον Πρόεδρο της ΕΠΟ ότι η Super League προτίθεται να βοηθήσει, ως ένας σοβαρός οργανισμός με προσβάσεις και με δεδομένη εκτίμηση σε UEFA και μεγάλες Ομοσπονδίες και όχι σαν τους άχρηστους Μπένετ και λοιπούς της ΕΠΟ, ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι και διαιτητές από το πάνω ράφι, για να μην τιναχτεί στον αέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο στην συνέχεια των πλέι οφ.
Οι ορισμοί φυσικά και πάντα με την καθοδήγηση των UEFA/FIFA θα γίνονταν από την ΕΠΟ και όχι από την Super League, ούτε τέθηκε κάποιο τέτοιο ζήτημα στην κουβέντα μας.
Στην συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες και ο κύριος Κώστας Καραπαπάς και ο κύριος Λεωνίδας Θωμαΐδης (μέλος της ΕΕ και εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην SL2) συνεπώς υπάρχουν μάρτυρες των όσων διημείφθησαν, ο πρόεδρος της ΕΠΟ μου είπε ότι συμφωνεί απολύτως με τη θέση αυτή και να ανακοινώσουμε από κοινού ότι ΕΠΟ και Super League θα συνεργαστούν για την έλευση ελίτ διαιτητών.
Επίσης μου τόνισε ότι ο αρχιδιαιτητής Μπένετ δεν μπορεί μέχρι και σήμερα να βρει και να φέρει καλούς διαιτητές.
Αμέσως μετά την συνάντηση και μετά από πιέσεις (που ίσως ήταν ασφυκτικές), η ΕΠΟ έβγαλε μια ανακοίνωση με διαφορετικό περιεχόμενο και αναφορές σε θέματα που δεν συζητήθηκαν.
Σε ένα βαθμό κατανοώ τον κ. Μπαλτάκο, αφού όπως μας δήλωσε απειλήθηκε από τον Δ. Μελισσανίδη ότι θα φορέσει «μαύρη γραβάτα», ότι δηλαδή θα θρηνήσει μέλη της οικογενείας του (!) και μάλιστα ζήτησε ήδη αστυνομική προστασία για την οικογένειά του!
Αυτή είναι η Ελλάδα, εδώ βρίσκεται σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ.
Αυτό θέλετε κύριοι; Έτσι θέλετε να συνεχίσουμε;
Κάποιοι, δυστυχώς, θέλουν Νταμπάνοβιτς, Ιρακινούς, Αφγανούς, Αλβανούς διαιτητές και βαρίστες από το κάτω ράφι οι οποίοι θα κάνουν εγκλήματα στους αγωνιστικούς χώρους! Διαιτητές και βαρίστες πιόνια, τους οποίους θα παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο ο κάθε Σιδηρόπουλος, που όλοι γνωρίζουν, μαζί με τον κάθε Διακοφώτη (πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου), άτομα τα οποία όλη την ημέρα ασχολούνται με διαιτητές, με εκλογές σε ενώσεις, με παιχνίδια σε Β και Γ Εθνική και με το παραποδόσφαιρο.
Από εδώ και στο εξής αν θέλετε να τελειώσει καθαρά και σωστά το πρωτάθλημα (το οποίο έχει ήδη αλλοιωθεί) πρέπει να τηρηθεί ό,τι συμφωνήθηκε ήδη από τις ομάδες της Super League.
Ελίτ διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι και τοπ διαιτητές από τα 6 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης σε όλα τα πλέι οφ. Δε χωράει καμιά έκπτωση και καμιά δικαιολογία. Και από την στιγμή που είναι ομόφωνη απόφαση της Super League δεν χρειάζομαι και εξουσιοδότηση από κανέναν για να ενεργήσω ώστε να γίνει πράξη η απόφαση των ομάδων και όχι να μείνει κενό γράμμα στα πρακτικά της Λίγκας.
Τέλος, όσοι θέλουμε το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου χρειαζόμαστε την UEFA η οποία πρέπει να μας βοηθήσει και να βάλει μια τάξη στο συνονθύλευμα που λέγεται ΕΠΟ και μαστίζεται από την ύπαρξη συμμοριών, παιχνίδια σκιών και από μια δυαρχία ανέκδοτο (Μπαλτάκου-Φιλιππούση) που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση και διάλυση του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Διάψευση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ ο Τάκης Μπαλτάκος 
Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε στα όσα κατήγγειλε στην ανοικτή επιστολή του ο πρόεδρος της Super League και ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Σε σχετική του δήλωσή Πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος αναφέρει:
«Ουδέποτε κατά τη σημερινή θεσμική συνάντησή μου με τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ή σε οποιαδήποτε άλλη συνομιλία μαζί του ανέφερα ότι ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης με απείλησε, ότι θα φορέσω μαύρη γραβάτα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Άλλα πράγματα και σε άλλο επίπεδο λέχθηκαν, αλλά όχι αυτά».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ποδοσφαιρική ομάδα του Άρης Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της έκανε λόγω για χυδαίες ύβρις του Τάκη Μπαλτάκου προς τον πρόεδρό της Θόδωρο Καρυπίδη, λεγοντάς του ότι «Θα γ@@@@ω και εσένα και όλο τον Άρη».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη
«Πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, κάλεσε στο τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκο, προκειμένου να του μεταφέρει τα παράπονά του για τη διαιτησία του αποψινού ντέρμπι.
“Προκαλείτε τον κόσμο με αυτά που γίνονται. Έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης κι εσύ. Δεν θα είσαι για πάντα στο απυρόβλητο”.
Και ο πρόεδρος της ΕΠΟ του απάντησε (άκουσον, άκουσον!!!) με τον εξής προκλητικό τρόπο και με πεζοδρομιακού χαρακτήρα εκφράσεις: “Θα γ@@@@ω και εσένα και όλο τον Άρη”!!!
Δεν έχουμε λόγια…
Με τον κ. Καρυπίδη μπορεί να έχει ότι διαφορές θέλει, όμως δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο για έναν Σύλλογο, που σε λίγες μέρες συμπληρώνει 109 χρόνια ζωής.
Είναι πολύ μικρός για να εκφράζεται έτσι για τον Άρη.
Τον αφήνουμε στην κρίση του κόσμου. Ως Άρης, πλέον, δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το ρόλο του κ. Μπαλτάκου και τι συμφέροντα εξυπηρετεί
».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε σε όσα του καταλογίζονται, μιλώντας στο Metropolis 95,5.
«Όχι δεν είπα κάτι τέτοιο στον Καρυπίδη, όλα είναι απόρροια ενός αγώνα στη Θεσσαλονίκη που είχε πολύ μεγάλη ένταση. Δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να πω τι είπαμε, σε μία ιδιωτική συνομιλία.
Και εκείνος ήταν εκνευρισμένος και εγώ τα έχω ζήσει ως παράγοντας από το παρελθόν. Εγώ δύσκολα εκνευρίζομαι όπως γνωρίζετε. Με είχε πάρει 16 φορές τηλέφωνο ο Καρυπίδης, δεν απαντούσα όμως γιατί το είχα σε σίγαση. Βλέπετε ο αγώνας του Άρη με τον ΠΑΟΚ τελείωσε λίγα λεπτά πριν από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Δεν μπορώ να δω παιχνίδι εάν μιλάω στο τηλέφωνο.
Εγώ ήμουν εκνευρισμένος γιατί με είχε καλέσει 16 φορές. Και αυτός ήταν εκνευρισμένος. Η συζήτηση ήταν ιδιωτική. Εγώ δεν θα πω δημόσια, ούτε ανακοινώσεις κάνω. Όσοι έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο το καταλαβαίνουν. Ήταν μία άτυχη στιγμή και για εκείνο και για εμένα. Ίσως δεν θα έπρεπε να σηκώσω στο τηλέφωνο για να μην συνομιλήσουμε έτσι
».

Share.

Comments are closed.