ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για την διημερίδα της ΔΙΔΕ Πειραιά σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά

0

Ανακοινώσεις – καταγγελίες εξέδωσαν οι Συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Πρωτοβάθμιας, ΟΛΜΕ & ΔΟΕ αντίστοιχα, για την διημερίδα που διοργανώνει η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία της πόλης με θέμα: «Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)
«Η ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

Με μια πρωτοφανή και αδιανόητη ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά προχωρά στη διοργάνωση Διημερίδας με θέμα: “Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον”. Η Διημερίδα διοργανώνεται “σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά … και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά”! Πραγματικά, τέτοια διαφήμιση για να βρουν νέα πελατεία, σαν αυτή που πραγματοποιεί η ΔΙΔΕ Πειραιά, τα Ιδιωτικά Σχολεία δύσκολα θα έβρισκαν!!!
Την ίδια ώρα, που τα δημόσια σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα (κενά παρότι είμαστε μέσα Μαρτίου, τρομακτική υποχρηματοδότηση, έλλειψη Τμημάτων Ένταξης κ.α.), ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά (Προϊστάμενος των σχολείων της Δημόσιας Εκπαίδευσης), αντί να ασχοληθεί με αυτά, οργανώνει ημερίδες για την προσφορά των Ιδιωτικών. Υπερασπίζεται δηλαδή τα σχολεία, για την φοίτηση στα οποία   οι γονείς πρέπει να δώσουν ένα σωρό λεφτά για τα δίδακτρα! Των σχολείων, που πωλούν, έναντι αμοιβής, την εκπαίδευση σαν εμπόρευμα, σε γονείς-πελάτες.
Την πολιτική ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση, που με την  πολιτική τους διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση, προωθώντας την ιδιωτικοποίησή της, όπως προωθούν και την ιδιωτικοποίηση όλων των δημοσίων αγαθών (νερό, υγεία κλπ). Όσο για την επιλογή του συγκεκριμένου προϊσταμένου στον Πειραιά, τα έργα και τις ημέρες του οποίου, έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη η ΕΛΜΕ Πειραιά, δεν μάς προξενεί εντύπωση… Έχει αποδείξει επανειλημμένα την  σύμπνοιά του με τις πολιτικές του ΥΠΑΙΘ.
ΥΠΑΙΘ και Διευθυντής Εκπαίδευσης δείχνουν ξανά το ταξικό πρόσημο των πολιτικών τους. Αποτελεί πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που δίνουμε κάθε μέρα και την ψυχή μας για την στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας. Αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους γονείς στον Πειραιά, που παλεύουν σκληρά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, που παλεύουν να μην τούς λείψει κυριολεκτικά τίποτα, που πληρώνουν ένα σωρό δυσβάσταχτους φόρους (υποτίθεται και για τη Δημόσια-και κατά τα άλλα-Δωρεάν Εκπαίδευση των παιδιών τους), αλλά την ίδια ώρα βλέπουν το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά να διαφημίζει τα Ιδιωτικά Σχολεία!
Όπου τα δίδακτρα κοστίζουν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο! Ντροπή!
Υπενθυμίζουμε προς τους επαΐοντες του ΥΠΑΙΘ, πως σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ο εκάστοτε Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί, πέραν όλων των άλλων τον διοικητικό – πειθαρχικό Προϊστάμενο και των ιδιωτικών σχολείων/εκπαιδευτικών και είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα και το νομικό πλαίσιο να υπερασπίζεται τη Δημόσια εκπαίδευση.
Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ, να παρέμβει εδώ και τώρα, ώστε να ακυρωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η Διημερίδα-διαφήμιση της ΔΙΔΕ Πειραιά, υπέρ των Ιδιωτικών Σχολειών!
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση την Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ)
«Θέμα: Προκλητική απέναντι στο Δημόσιο Σχολείο η ενέργεια της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά να πραγματοποιήσει διημερίδα διαφήμισης των ιδιωτικών σχολείων την Παρασκευή και το Σάββατο 17-18/3
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την προκλητική ενέργεια της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά να πραγματοποιήσει  διημερίδα διαφήμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση, την Παρασκευή και το Σάββατο 17-18/3, με θέμα: «Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον».
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά με προφανή στόχο την προσέλκυση νέων «πελατών με τις ευλογίες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και φυσικά της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης. Πραγματοποιείται την ίδια περίοδο που τα δημόσια σχολεία ευθύνης της ΔΙ.Δ.Ε. Πειραιά αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με την Ο.Λ.Μ.Ε., τεράστια προβλήματα (κενά, υποχρηματοδότηση, έλλειψη Τμημάτων Ένταξης κλπ.), εξ αιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης για τη δημόσια εκπαίδευση. Στον αντίποδα  επιχειρείται μια χυδαία εκστρατεία διαφήμισης και ενίσχυσης των ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της εκπαίδευσης όπου γιγαντώνεται  η εργοδοτική παρανομία με το 30% και πλέον των εκπαιδευτικών να έχουν αποχωρήσει από τα ιδιωτικά σχολεία από τον Ιούλιο του 2020 κι έπειτα, λόγω της δραματικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών (πηγή ΟΙΕΛΕ).
Διόλου τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι επιλέγεται ως χρονική περίοδος πραγματοποίησης της εκδήλωσης η εποχή των εγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά κάτι που ανοίγει σειρά ηθικών αλλά και νομικού χαρακτήρα ζητημάτων. Τονίζουμε, ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ο εκάστοτε Διευθυντής Εκπαίδευσης έχει και τον ρόλο του διοικητικού–πειθαρχικού προϊστάμενου τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών σχολείων/εκπαιδευτικών και είναι υποχρεωμένος, από το Σύνταγμα και τους νόμους, να υπερασπίζεται τη Δημόσια εκπαίδευση.
Είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης η οποία αποτελεί προσβολή για τους δημόσιους λειτουργούς της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς που δίνουμε κάθε μέρα την ψυχή μας για την στήριξη του Δημόσιου Σχολείου και παλεύουμε για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών/τριών μας. Οφείλει, εάν δεν την υποθάλπει και κατευθύνει, να την ακυρώσει, αντιμετωπίζοντας, παράλληλα, όλα τα σοβαρά προβλήματα των δημόσιων σχολείων της ΔΙ.Δ.Ε. Πειραιά αλλά και όλης της Ελλάδας. Εάν δεν το πράξει αποδεικνύει περίτρανα ότι αποτελεί επιλογή της η, σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, προβολή και προστασία των ιδιωτικών σχολείων, κολλεγίων και πανεπιστημίων και φυσικά των, περί αυτών, οικονομικών συμφερόντων.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση την Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ώστε να καταδικαστεί η πρωτοφανής αυτή πρόκληση εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό – Δεν πωλείται

Share.

Comments are closed.