Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας – Δεν έλειψαν τα επεισόδια στο Σύνταγμα [157 Φωτο]

0

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανεργατικής απεργίας που είχε κηρυχθεί από ΑΔΕΔΥΓΣΕΕΕΚΑ, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Με κεντρικό σύνθημα «ακούστε τις φωνές», οι συνομοσπονδίες ,τα σωματεία εργαζομένων καθώς και άλλοι φορείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι την Ομόνοια.
«Η οργή του κόσμου δεν έχει ακόμα κοπάσει, οι ψυχές των συνανθρώπων μας που χάσαμε μας έχουν συνθλίψει όλους και το κεντρικό μας σύνθημα είναι “ακούστε τις φωνές”. Επιτέλους πρέπει να ακούσουν και τους εργαζόμενους και τους πολίτες και τους εκπροσώπους των εργαζομένων γιατί η ασφάλεια της ζωής μας δεν κοστολογείται. Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να κάνει πράξη αυτά που οφείλει», ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Κώστας Κουλούρης.
«Οι ζωές μας δεν είναι κόστος!. Ή τα κέρδη ή οι ζωές μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε το ΠΑΜΕ, πλήθος συνδικάτων, ομοσπονδιών, φοιτητικών συλλόγων και μαθητών στην απεργιακή συγκέντρωση που είχαν στα Προπύλαια.
Οι συγκεντρωμένοι/ες ζήσαν να μην ξεχαστούν και να μην συγκαλυφθούν οι αιτίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ενώ μεταξύ των άλλων διεκδικούν και: «Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, Υγεία δωρεάν για όλους. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Εδώ και τώρα αντισεισμικό έλεγχο σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς. Άμεσα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας».
Σε ότι αφορά τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, το κεντρικό σύνθημα ήταν: «καμία συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών». Στην παραπάνω συγκέντρωση συμμετείχαν εκτός της ΑΔΕΔΥ, σωματεία εργαζομένων, φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΜέΡΑ25, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια κατευθύνθηκαν μέσω Πανεπιστημίου στη Βουλή και αυτοί της Κλαυθμώνος μέσω Σταδίου επίσης στη Βουλή. Τέλος μέρος των συγκεντρωμένων κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι την Ομόνοια.

Επεισόδια λίγο πριν τη λήξη της διαδήλωσης
Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο προτού ολοκληρωθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Ομάδα αγνώστων συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος ενώ μεταφέρθηκαν και επί της οδού Πανεπιστημίου αλλά και στην Πατησίων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 προσαγωγές ατόμων, 6 από τους προελέγχους και 4 από τα επεισόδια.


Κουκουλοφόροι έσπασαν το όχημα της Γεροβασίλη και τραυμάτισαν τον αστυνομικό της
Επίθεση από αγνώστους κουκουλοφόρους δέχθηκε ο αστυνομικός της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη κατά την διάρκεια των επεισοδίων που εξελίσσονται στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός – αστυνομικός βρισκόταν με το συνοδευτικό ΙΧ της ασφάλειας της κυρίας Γεροβασίλη στην οδό Ακαδημίας, απέναντι από την είσοδο της Βουλής προκειμένου να παραλάβει την βουλευτή μετά το πέρας της πορείας στην οποία και αυτή συμμετείχε.
Ωστόσο ομάδα διαδηλωτών εντόπισε το ΙΧ και θεωρώντας ότι πρόκειται για όχημα της αστυνομίας – αν και δεν υπήρχαν διακριτικά – επιτέθηκαν με βαριοπούλα σπάζοντας τα τζάμια. Από τα θραύσματα τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο οδηγός και μεταφέρθηκε στο Ιατρείο της Βουλής για τις πρώτες βοήθειες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τραυματισμός είναι ελαφρύς και πως ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από το συλλαλητήριο

Share.

Comments are closed.