Δημήτρης Οικονόμου*: Ένας δύσκολος Μάρτης

0

Από τον Σεπτέμβρη καταφέραμε να διατηρήσουμε μια σταθερή επαφή, με ενημέρωσή σας για τις απόψεις μου και τις δράσεις μου. Με τον τρόπο αυτό είχαμε πετύχει μια αμφίδρομη περιοδική σχέση ανταλλαγής απόψεων, εκτιμήσεων και κάποιων δράσεων.

Η περιοδικότητα αυτή «έσπασε» την Τετάρτη 1 Μαρτίου, με τραγικό τρόπο, με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Αισθάνθηκα την ανάγκη να αναβάλλω την αποστολή του email με τις δράσεις μου για τον μήνα Φεβρουάριο. Δύο εβδομάδες μετά, δεν σας κρύβω είμαι ακόμα μουδιασμένος. Έχω πάντα την αίσθηση ότι εκτός από την σύγκρουση των δυο τρένων, ζούμε και την σύγκρουση όλων μας με την πραγματικότητα, με τις συνθήκες της καθημερινής ζωής στην πατρίδα μας. Αντιμέτωποι από κοινού με το δίλημμα: «θα συνεχίσουμε απαθείς την πορεία από καταστροφή σε καταστροφή ή θα μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε κύμα αναστροφής της

Έχω την αίσθηση ότι όλα άλλαξαν. Έχω την αίσθηση ότι φτάσαμε σε ένα τοίχο σαν κοινωνία, τον τοίχο της αναμέτρησής μας με την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας, στο τοίχο που υποχρεωνόμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δράσουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε ρότα. Θα μείνουμε απαθείς να κοιτάμε ό,τι μας κρατάει εγκλωβισμένους ή θα μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε κύμα που θα σπάσει τον τοίχο αυτό.

Με αυτές τις σκέψεις παίρνω το θάρρος να σας στείλω ορισμένες δράσεις μου με την ελπίδα αλλά και την βαθιά πεποίθηση ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από την παρακμή, εφ’ όσον φυσικά σταθούμε ειλικρινά ο ένας δίπλα στο άλλον.

Με αυτές τις σκέψεις σας στέλνω ορισμένες δράσεις μου με βαθιά πεποίθηση ότι είναι υποχρέωση μας να δράσουμε, να σταθούμε ειλικρινά ο ένας δίπλα στο άλλον και να σπάσουμε με αποφασιστικότητα ότι μας κρατάει εγκλωβισμένους.

* Ο Δημήτρης Οικονόμου είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Αν. γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με το Κίνημα Αλλαγής.

Δείτε τα 6 προηγούμενα άρθρα του Δημήτρη Οικονόμου

Share.

Comments are closed.