Επιλογή Διευθυντών: Νέο χρονοδιάγραμμα για τις επιλογές των νέων διευθυντών σχολείων

0

Οι συνεντεύξεις για τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων αλλού πλησιάζουν προς το τέλος και αλλού καθυστερούν. Συγκεκριμένα Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με λίγους υποψήφιους αναμένεται να τελειώσουν μέσα στην εβδομάδα, όμως μεγάλες διευθύνσεις με πολλούς υποψηφίους, δεν θα τελειώσουν πριν από το τέλος Μαρτίου.
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να επισπεύσει με τη διαδικασία επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων πριν από τις εκλογές και την προεκλογική περίοδο και έθεσε νέο χρονοδιάγραμμα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα και με βάση τις νέες οδηγίες τις οποίες έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλ. Κόπτσης, στη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πρέπει:

  • Τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής θα ανακοινώσουν τους τελικούς  πίνακες μοριοδότησης των ποψηφίων Διευθυντών , την Τετάρτη 5 Απριλίου, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει νωρίτερα.
  • Οι επιλεγέντες Διευθυντές Σχολείων θα κληθούν να δηλώσουν σχολεία προτίμησης το διήμερο 6 και 7 Απριλίου και
  • Στις 8 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Σχολείων.

Πάντως ο Γενικός Γραμματέας απέφυγε να κάνει αναφορά στην ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας  από τους νέους Διευθυντές και εξ αυτού συμπεραίνεται ότι η ανάληψη υπηρεσίας από τους νέους διευθυντές δεν πρόκειται να γίνει πριν από το τέλος του σχολικού έτους.

Share.

Comments are closed.