ΑΔΕΔΥ: Κανονικά η απεργία αύριο Πέμπτη 16/3/23. Παράνομη κρίθηκε η απεργία – αποχή από την αξιολόγηση [Η απόφαση]

0

Μετά την απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή για την αξιολόγηση και τα όσα διαδίδει το Υπουργείο εσωτερικών για την αυριανή απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, ήρθε χθες σκληρή η απάντηση από την Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κάνοντας λόγο για «προβοκάτσια» και τούτο γιατί δεν έχει καμιά σχέση η κριθείσα απεργία – αποχή με την αυριανή 24ωρη απεργία που αφορά αποκλειστικά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κι έχει ως βασικά αιτήματα:

  • να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
  • να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
«Η προβοκάτσια της κυβέρνησης κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής δε θα περάσει! Κανονικά θα γίνει η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16/03/23
Με αφορμή την παραπληροφόρηση του Υπουργού Εσωτερικών, που αναπαράγουν και διάφορα sites ότι δήθεν η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16 του Μάρτη βγήκε παράνομη, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές.
Αυτές τις φήμες τις διέδωσε με Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εσωτερικών κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Η απεργία θα γίνει κανονικά.
ΑΔΕΔΥ: Όλοι κανονικά στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης – Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί
Παράνομη βγήκε σήμερα η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, που δεν έχει καμιά σχέση με την 24ωρη απεργία της 16ης του Μάρτη.
Καλούμε τον υπουργό να ανασκευάσει ΑΜΕΣΑ. Καλούμε όσα ΜΜΕ γράφουν ανακρίβειες να ανασκευάσουν και να μην παραπληροφορούν τους πολίτες

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3!
Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

ΥΠΕΣ: Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση
Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από αγωγή που κατέθεσαν εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η απεργία – αποχή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) από τη διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε: «Μου προξένησε κατάπληξη η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία από τη διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας. Μια τέτοια απόφαση πάντα προξενεί κατάπληξη, αλλά ειδικά στην παρούσα συγκυρία, που αναδεικνύονται με τον πλέον δραματικό τρόπο οι αβελτηρίες ενός ολόκληρου συστήματος λειτουργίας και οι τραγικές συνέπειές του, πραγματικά προκαλεί την πιο αλγεινή εντύπωση. Η Κυβέρνησή μας έχει νομοθετήσει και εφαρμόζει από τις αρχές του έτους το νέο σύστημα αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο, προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να ξεπεράσει παθογένειες δεκαετιών, προσπαθώντας να αφήσουμε πίσω μας ένα σύστημα αξιολόγησης που όλοι ήταν άριστοι και δεν υπήρχε καμία διαδικασία αξιολόγησης των δεξιοτήτων και διαδικασιών βελτίωσης του Δημοσίου. Ψηφίσαμε τον νόμο, μόνοι μας φυσικά, χωρίς τη στήριξη της αριστερής αντιπολίτευσης. Εκδώσαμε ταχύτατα τη δευτερογενή νομοθεσία και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας από 1/1/23 έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε το νέο σύστημα αξιολόγησης. Σε αυτή τη συγκυρία η ΑΔΕΔΥ θεώρησε σκόπιμο να κηρύξει απεργία από την αξιολογητική διαδικασία. Η απόφαση αυτή είναι πραγματικά εξοργιστική. Για τον λόγο αυτό προσφύγαμε στα δικαστήρια που κήρυξαν παράνομη την απεργία και επομένως η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προκειμένου να διαμορφώσουμε συνθήκες αποτελεσματικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και πιστεύουμε ότι, στην προσπάθεια μας αυτή, συμπαραστάτες έχουμε και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο
».

Η Δικαστική απόφαση για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση (249/ 2023)
Παρακάτω θα βρείτε την υπ’ αριθμ. 249/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την αξιολόγηση, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε την δικαστική απόφαση

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner