Παιανία: Πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του Σωτήρη Ζώτου- Ποιοι έδωσαν το παρών [Φωτο]

0

Στην Αίθουσα Συνιδιοκτησίας, στην Παιανία, πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του Σωτήρη Ζώτου, Υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Ανατολική Αττική, την Παρασκευή 10 Μαρτίου, με κεντρικό θέμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την ανάγκη λειτουργίας Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.
Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών προσωπικότητες από τον χώρο της Υγείας, της Αυτοδιοίκησης, κομματικά στελέχη της ευρύτερης Εκλογικής Περιφέρειας και πλήθος κόσμου.
Πριν την έναρξη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.
Αντί της «πεπατημένης», ο Σωτήρης Ζώτος, προτίμησε να αντικαταστήσει την παραδοσιακή εκφώνηση της ομιλίας του με μια αφηγηματικού χαρακτήρα παρέμβαση, στην οποία παρεμβάλλονταν οι τοποθετήσεις των καλεσμένων, η ανταλλαγή σκέψεων και ένας γόνιμος διαδραστικός διάλογος που έδωσε ευχάριστο χρώμα στην βραδιά.
Ο Σωτήρης Ζώτος, στην διάρκεια της τοποθέτησής του έδωσε έμφαση στην ανάγκη ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών στις επικείμενες εκλογές και ειδικότερα αναφέρθηκε:

  1. Στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετά την τραγωδία στα Τέμπη και στον καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης, ελπίδας και προοπτικής.
  2. Στην Αναγέννηση του ΕΣΥ, με Ισχυρό Δίκτυο Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Προσωπικό Γιατρό για όλους και Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας.
  3. Στην αναγκαιότητα δραστικής μείωσης της συμμετοχής στα φάρμακα και τον υποδιπλασιασμό των εισφορών υγείας για τους συνταξιούχους, τους ευάλωτους και τους χρονίως πάσχοντες.
  4. Στην ενίσχυση των Νοσοκομείων των Κ.Υ και του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό και ανανέωση του εξοπλισμού.
  5. Στον διορισμό διοικήσεων με αξιοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών.
  6. Στην θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και την λειτουργία υπηρεσιών αποκατάστασης και εξωνοσομειακής φροντίδας.
  7. Στην Επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής με λειτουργία Κέντρου 24ωρης Εφημερίας και σταθμούς και στην Ορεινή Ελλάδα.
  8. Στην λειτουργία Δημοσίου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική που είναι η μόνη ευρωπαϊκή περιφέρεια με 600.000 μόνιμους κατοίκους, χωρίς Νοσοκομείο.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει, τόνισε ο κ. Ζώτος, ότι μπορεί να εγγυηθεί μια καλύτερη Υγεία για Όλους γιατί είναι ο δημιουργός του ΕΣΥ και η Παράταξη που το σύνολο των Δημοσίων Υποδομών Υγείας από το 1981 μέχρι σήμερα και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις φέρουν την σφραγίδα των Κυβερνήσεων του.
Εμείς μπορούμε, ανέφερε, γιατί έχουμε σχέδιο, πολιτική βούληση και ανθρώπους με ικανότητα και εμπειρίες. Από τους πολίτες ζητούμε, συνέχισε, την καθοριστική ενίσχυση της δύναμης μας ώστε να είμαστε ο καταλύτης μιας Νέας Αλλαγής για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Ο κ. Ζώτος, παρουσίασε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας και τις μεγάλες ανισότητες που βιώνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.
Η Ελλάδα είναι πρώτη στις επιβαρύνσεις των πολιτών και τελευταία στην Δημόσια Χρηματοδότηση και τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη το ΕΣΥ.
Η Ν.Δ εγκατέλειψε το ΕΣΥ και μεροληπτεί υπέρ του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας , ανέφερε ο κ Ζώτος.
Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ στην Υγεία, κατέληξε ο κ. Ζώτος, είναι ότι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ αφορά το σύνολο των πολιτών, ενώ οι ιδεοληψίες της Ν.Δ αφορούν τους έχοντες και τους κατέχοντες.
Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ στα λόγια υποσχέθηκε μείωση των επιβαρύνσεων για τους συνταξιούχους και στην πράξη διπλασίασε τις εισφορές υγείας.
Η πολιτική του δυστυχώς υπήρξε το χαλί στο οποίο πατάει η πολιτική της Ν.Δ
Στην συζήτηση παρενέβησαν:
Ο πρ. Υφυπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης.
Ο πρ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας στις Κυβερνήσεις του Γιώργου Α Παπανδρέου και Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο κ. Νίκος Πολύζος.
Ο πρ. Περιφερειάρχης Αττικής κ.Γιάννης Σγουρός.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γλυκών Νερών κ. Αρτέμης Βαγιωνάκης.
Ο πρ. Δήμαρχος Ραφήνας κ. Βασίλης Πιστικίδης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας, Χειρουργός κ.Αθανάσιος Νησιώτης .
Η πρ.Διοικητής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κ. Όλγα Οικονόμου.

Η Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ, Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ε.Ε.Σ. Βούλα Γεωργάκη.
Ο Αλέξης Κιτσόπουλος μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
Ο κ Νίκος Αναστασίου Θωρακοχειρουργός στο Νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων.
Η κ. Λιλίκα Βασιλάκου Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», πρ .Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρ. Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής.
Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Παιανίας Γλυκών Νερών.
Ο Αντιδήμαρχος Παιανίας Γλυκών Νερών κ. Σταύρος Θανάσης.
Την συζήτηση άνοιξε το Γραμματέας της Ν.Ε Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανάσιος Αλμπάνης ο οποίος έκανε και σύντομη αναφορά στο Βιογραφικό και την Πολιτική και Κοινωνική Δράση του Σωτήρη Ζώτου.
Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Ζώτος εξέφρασε ξεχωριστές ευχαριστίες στους φίλους και συναγωνιστές που βρέθηκαν δίπλα του και τους κάλεσε να εντείνουν, από κοινού, τον αγώνα για την νικηφόρο έκβαση του εκλογικού αγώνα. Για να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστής των πολικών εξελίξεων.
Ανάμεσα στις παρουσίες διακρίναμε τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αττικής κ. Ευάγγελο Αλμπάνη και Σωτήρη Μεθενίτη ( πρ. Δήμαρχο Μαρκοπούλου).
Τους πρ. Δημάρχους Αχαρνών κ. Τάσο Μουστάκατο και Σωτήρη Ντούρο και Παιανίας κ. Στάμου.
Τον Πρώην Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λαυρίου και Πρόεδρο των Μικρασιατών κ. Δημήτρη Δεληγιάννη.
Τον Αντιδήμαρχο Διονύσου κ. Γιάννη Τσουδερό και τον Δημοτικό Σύμβουλο Παιανίας κ. Μιλτιάδη Αντωνίου.
Τον τ. Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Γέρακα Παλλήνης κ. Γρ. Δήμου
Τους πρ. Διοικητές του Ευαγγελισμού κ. Μ.Θεοδώρου και ΚΑΤ κ. Βουβουλάκη.
Τον πρώην Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός Γιώργο Καραλή.
Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης κ. Ηλία Λιόλιο.
Την πρ. Πρόεδρο του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κ. Κατερίνα Παπαϊωάννου.
Την Πρόεδρο μου Συλλόγου Τριτέκνων κ. Μαρία Ναυροζίδου.
Τον διακεκριμένο Ορθοπεδικό, Συντονιστή Διευθυντή στο ΚΑΤ κ. Αθανάσιο Αντωνόπουλο.
Τον τ. Γραμματέα της Κ.Π.Ε του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής και Υποψήφιο Βουλευτή Ανατολικής Αττικής κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη.
Τέλος παρευρέθηκαν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οι 7 Γραμματείς από τις 13 Δημοτικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.