Δημήτρης Μάντζος: Ώρα να γίνουμε εμείς η αλλαγή – Απαράδεκτο να είναι υποψήφιοι ο Κ. Καραμανλής και ο Ν. Παππάς

0

Στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνέντευξης στα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM” και στη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Καϋμένου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, έκανε λόγο για θρασύδειλη επίθεση εναντίον του Γραμματέα του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. «Κάθε πράξη βίας, ειδικά αυτές που υποκρίνονται ότι έχουν πολιτική χροιά, προσβάλουν βάναυσα τον πυρήνα της Δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας και πολιτικής ζωής απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν πρέπει να περάσει» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε σχέση με τις πρώτες δημοσκοπήσεις ο Δ. Μάντζος εκτίμησε ότι «είναι πρώιμο και βιαστικό να εξάγουμε δημοσκοπικά συμπεράσματα, ιδίως για την πρόθεση ψήφου, σε τόσο σύντομο χρόνο από την τραγωδία. Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η προσπάθεια που κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μέσα σε κλίμα ανανέωσης και ενότητας, προϋποθέτει πολλή δουλειά. Με τις προγραμματικές μας θέσεις και τα νέα πρόσωπα, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τη μεγάλη ενίσχυση του Κινήματος στις εκλογές, που είναι και η μόνη ασφαλής δημοσκόπηση».
Παρατήρησε δε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι μέσα στις επιλογές του συντριπτικά μεγαλύτερου ποσοστού των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. «Αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες, ειδικά μετά τις πολλαπλές αποτυχίες του “επιτελικού κράτους” της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα όλες και όλοι οι πολίτες να πάρουμε την υπόθεση της χώρας στα χέρια μας και να γίνουμε οι πρεσβευτές της αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε στην πατρίδα μας. Να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα που αναπαράγουν την καθυστέρηση και στη στασιμότητα στον τόπο μας» σχολίασε ο κ. Μάντζος ερωτηθείς για το πολιτικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών.
Σχετικά, τέλος, με την παραμονή του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ο Δ. Μάντζος σημείωσε πως «είναι απαράδεκτο ο υπουργός, που έχει την υποκειμενική πολιτική ευθύνη για το δυστύχημα, καθώς λίγες μόλις ημέρες πριν την τραγωδία διαβεβαίωνε για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, να παραμένει στα ψηφοδέλτια. Όπως είναι απαράδεκτο ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο πρώην υπουργό Ν. Παππά. Αντιθέτως, εμείς πιστεύουμε σε ένα νέο πολιτικό ήθος, όπως δείξαμε με αφορμή την υπόθεση του γιατρού που έπαψε να είναι υποψήφιός μας για μια ΕΔΕ που δεν συνδέεται με την τραγωδία ούτε εμποδίζει τη διευρεύνησή της. Για να αντιμετωπίσεις τις παθογένειες, πρέπει πρώτα να μην είσαι μέρος τους».

Share.

Comments are closed.