Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τώρα ζητά να επιστρέψει στην ΡΑΣ η αποσπασμένη στο κόμμα αναπληρώτρια εκπρόσωπός του

0

Η ΝΔ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να αναλογιστεί τις ευθύνες του για την υποστελέχωση και τις παθογένειες της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι είχε αποσπάσει στελέχη του από την Αρχή.
Μετά από αυτό αναγκάστηκε να ζητήσει την επιστροφή της αναπληρώτριας εκπροσώπου του Τάνιας Καραγιάννη, από το κόμμα στην ΡΑΣ με τη ΝΔ σχολιάζει την ενέργεια αυτή ως κα καλοδεχούμενη και να τονίζει ότι οι πολίτες αναζητούν αλήθειες και όχι υπεκφυγές και υποκρισία.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
Μετά τις αποκαλύψεις για απόσπαση της αναπληρώτριας Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τη ΡΑΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Μετά τις αποκαλύψεις για απόσπαση της αναπληρώτριας Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και μιας ακόμη υπαλλήλου στο γραφείο του κ. Ραγκούση από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, ενώ την ίδια στιγμή κατήγγειλε έλλειψη προσωπικού στη ΡΑΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να άρει την απόσπαση της κας Καραγιάννη, παρότι μέχρι χθες τη δικαιολογούσε. Κατήγγειλε, δηλαδή, κάτι στο οποίο συνέβαλε να συμβεί. Καλοδεχούμενη η απόφαση για άρση της απόσπασης. Αλλά πριν από την εύκολη κριτική και τις δηλώσεις ότι “όλα λειτουργούσαν καλά και χάλασαν επί κυβέρνησης ΝΔ”, ας αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες για τις χρόνιες παθογένειες και για το αν η ΡΑΣ επιτέλεσε και σε ποιο βαθμό τον εποπτικό της ρόλο. Οι πολίτες ζητούν αλήθειες και όχι υπεκφυγές και υποκρισία».
Υπενθυμίζεται ότι οι αποκαλύψεις ξέκανε η ηλεκτρονική εφημερίδα Political, η οποία δημοσίευσε έγγραφα που αποδείκνυαν πως δύο από τα τέσσερα άτομα προσωπικό που διαθέτει η ΡΑΣ είχαν αποσπαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Μία εξ αυτών ήταν η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Καραγιάννη, ενώ άλλη μία υπάλληλος της ΡΑΣ είχε αποσπαστεί στο γραφείο του Γ. Ραγκούση.
Μετά απ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με έγγραφό του προς το υπουργείο Εσωτερικών, ζητά την άρση της απόσπασης της κ. Καραγιάννη ώστε να επιστρέψει στην ΡΑΣ αναφέροντας ότι κατανοεί «το δύσκολο έργο που από εδώ και στο εξής θα έχει η Αρχή για τη διαλεύκανση των αιτιών του μοιραίου δυστυχήματος στα Τέμπη και προκειμένου να συνδράμουμε με κάθε τρόπο».

ΣΥΡΙΖΑ: Τα στελέχη μας ζήτησαν οικειοθελώς την άρση απόσπασής τους από την ΡΑΣ -Να κάνει και η ΝΔ το ίδιο με τα δικά της
Σε νέα ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αφού υπογραμμίζει ότι ήταν νομίμως αποσπασμένοι, υποστηρίζει ότι οι δύο διοικητικοί του υπάλληλοι ζήτησαν οικειοθελώς να αρθεί η απόσπασή τους από την ΡΑΣ. Σημειώνει δε πως η ΝΔ είναι αδύνατο να κατανοήσει την πρωτοβουλία τους «γιατί δεν είμαστε ίδιοι» και καλεί το κυβερνών κόμμα να πράξει το ίδιο και «για τα δικά τους αποσπασμένα στελέχη σε δημόσιες συγκοινωνίες».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ

«Μετά την εθνική τραγωδία, οι δυο διοικητικοί υπάλληλοι που ήταν νομίμως αποσπασμένοι από την ΡΑΣ στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν οικειοθελώς την άρση της απόσπασής τους προκειμένου να συμβάλλουν στο δύσκολο έργο της διαλεύκανσης των αιτιών του ατυχήματος από την Αρχή.
Γνωρίζουμε ότι είναι αδιανόητο στη ΝΔ να κατανοήσει μια τέτοια πρωτοβουλία.
Γιατί πολύ απλά δεν είμαστε ίδιοι.
Στελέχη της ΝΔ, όπως ο διευθυντής του γραφείου τύπου του κόμματος Νίκος Ρωμανός βγαίνουν στα ΜΜΕ και εκστομίζουν φράσεις όπως «βαρεθήκαμε να επαναλαμβάνουμε συλλυπητήρια για τους θανόντες».
Ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου κα Καραγιάννη, αποφασίζει άρση της απόσπασής της προκειμένου να συνδράμει στη προσπάθεια της ΡΑΣ.
Αυτή είναι η διαφορά μας.
ΥΓ. Αναρωτιόμαστε αν εκτός από τοξική προπαγάνδα, αυτές τις ημέρες έχει περάσει από το μυαλό της ηγεσίας της ΝΔ να πράξουν το ίδιο και τα δικά τους αποσπασμένα στελέχη σε δημόσιες συγκοινωνίες.
Ενδεικτικά παραθέτουμε ένα μόνο μέρος αποσπασθέντων από Δημόσιες συγκοινωνίες σε υπουργούς της ΝΔ.

Ενδεικτικά παραθέτουμε ένα μόνο μέρος αποσπασθέντων από Δημόσιες συγκοινωνίες σε υπουργούς της ΝΔ.»

Share.

Comments are closed.