Άγρια επίθεση 4 αγνώστων εναντίον Γ. Βαρουφάκη στα Εξάρχεια – Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Γ.Γ. του ΜέΡΑ25

0

Επίθεση από 4 άτομα δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια, έξω από εστιατόριο «Γιάντες» όπου δειπνούσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 με στελέχη του DiEM25 μετά την τριήμερη συντονιστική που είχαν, βραδινές ώρες της Παρασκευής.
Σύμφωνα με ασφαλείς  πληροφορίες, ομάδα περίπου 10 ατόμων, μόλις αντιλήφθηκαν ότι στο μαγαζί βρισκόταν ο κ. Βαρουφάκης, έσπευσαν στο σημείο. 4-5 άτομα από αυτούς μπήκαν στο μαγαζί, και του φώναξαν «Τι κάνεις εδώ; Βγες έξω, κάθαρμα, που υπέγραψες μνημόνια!». Μόλις ο Γ. Βαρουφάκης σηκώθηκε και βγήκε έξω από το μαγαζί, οι άγνωστοι άρχισαν να τον προπηλακίζουν. Ένας εξ αυτών τον χτύπησε. Όταν έπεσε στο έδαφος, τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ κατέγραφαν την επίθεση με κινητό τηλέφωνο, τραβώντας βίντεο και φωτογραφίες.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και φέρει κάταγμα στη μύτη από κλωτσιά στο πρόσωπο, ενώ στο νοσοκομείο πήγαν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας.
Tέλος, αξίζει να τονιστεί πως ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είχε μαζί του αστυνομική προστασία.

ΜέΡΑ25: Πρόκειται για μία προβοκατόρικη επίθεση
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΜέΡΑ25 κάνοντας λόγο για «φασιστική και τραμπούκικη επίθεση».

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας “έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες μνημόνια
 Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.
Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.
Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ
».

Οικονόμου: Ότι απαιτείται για να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη
Η Νέα Δημοκρατία μέσω του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου καταδίκασε την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

Μηνύματα στο Twitter έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Δένδιας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε «Εύχομαι περαστικά στον  @yanisvaroufakis»


Και ο Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Η επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, @yanisvaroufakis προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας. Η καταδίκη της είναι αυτονόητη, όπως και η ευχή για ταχεία ανάρρωση. Οι δράστες πρέπει να εντοπισθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.»


ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια ενέργεια
Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη Βαρουφάκη».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος
Ανάρτηση έκανε στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.
«
Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του @yanisvaroufakis. Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει.»


Ν. Καραθανασόπουλος: Είναι απόλυτη η καταδίκη τέτοιων προβοκατόρικων ενεργειών
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος συμμετείχε σε πάνελ του EPTnews την ώρα που έγινε γνωστή η επίθεση αγνώστων ενάντια στον Γ. Βαρουφάκη και σημείωσε αναφερόμενος στην επίθεση πως για το ΚΚΕ “είναι απόλυτη η καταδίκη τέτοιων προβοκατόρικων ενεργειών”.


Ελληνική Λύση: Κουκούλες που κουκουλώνουν τη δημοκρατία
Παράλληλα, και η Ελληνική Λύση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο γγ του ΜέΡΑ25. «Η απόλυτα καταδικαστέα, παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώνει δυστυχώς τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τις “κουκούλες που κουκουλώνουν τη δημοκρατία”», αναφέρει. Και προσθέτει: «Η ΝΔ υποσχέθηκε νόμο και τάξη αλλά έφερε ανασφάλεια και ασυδοσία, για να συνεχίσει την «άνομη» διακυβέρνηση της».

Είχε δεχθεί επίθεση και το 2015
Υπενθυμίζεται πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε δεχθεί επίθεση και το 2015 στο ίδιο εστιατόριο όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του.
Όπως είχε διηγηθεί ο ίδιος στην αυλή του εστιατορίου εισέβαλε ομάδα αντιεξουσιαστών με απειλητικές διαθέσεις. Οι νεαροί είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κινήθηκαν προς το μέρος του, έριξαν γυάλινα αντικείμενα -χωρίς να χτυπήσουν τον ίδιο ή την παρέα του και απαιτούσαν την απομάκρυνσή του από «τον χώρο τους».
«Στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Share.

Comments are closed.