Σοφία Πουλοπούλου*: Ιδού η Ρόδος κ. Μητσοτάκη…

0

Αν ο κ Μητσοτάκης, στο τέλος της τετραετούς του κυβερνητικής θητείας, αναζητά «διαχρονικές» ευθύνες για το χάλι του ΟΣΕ και τη δολοφονία των συμπολιτών μας, ας αποδεχθεί έστω και στη λήξη της θητείας του, το αίτημα της αείμνηστης Φώφη Γεννηματά για σύσταση εξεταστικής επιτροπής απ´ όσο πίσω θέλει.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ λοιδορήθηκαν όσο κανένα άλλο κόμμα και πολιτικός αρχηγός, επί σειρά ετών, κάτω από τόνους λάσπης και λαϊκισμού για την πατριωτική και έντιμη φράση: «Λεφτά υπάρχουν, το θέμα είναι πού πηγαίνουν».

Πολιτικές καριέρες χτίστηκαν στις πλάτες αυτής της φράσης. Σήμερα είμαστε εδώ να αναρωτιόμαστε γιατί συνέβη το δυστύχημα και πού πήγαιναν τα λεφτά τόσα χρόνια.

Η διάλυση της χώρας έχει υπαίτιους, με ονοματεπώνυμο, υπογραφές και σφραγίδες. Όλα στο φως μήπως και πάει κάποτε μπροστά αυτή η χώρα.

Η χώρα δε χρειάζεται «θυσίες» και σύγχρονες Ιφιγένειες για να πάει μπροστά.

Χρειάζεται άξιους πολιτικούς, με αγάπη για την πατρίδα, συναίσθηση της ευθύνης και σεβασμό στον πολίτη που τους εξέλεξε για να τον υπηρετήσουν.

Ιδού η Ρόδος κ Μητσοτάκη..

* Η Σοφία Πουλοπούλου είναι εκπαιδευτικός στην ΔΠΕ Ηρακλείου Κρήτης, πρώην Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου Μυκόνου, πρώην Υπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛΜέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛΜέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΔΗ.ΣΥ. και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πατήστε και δείτε τα 73 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.