Χιλιάδες Αθηναίοι κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της Αθήνας – Στο στόχαστρο μερίδας διαδηλωτών και δημοσιογράφοι [Φωτο]

0

Χιλιάδες Αθηναίοι κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, με τους 57 νεκρούς. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από κύκλους του υπουργείου Προστασία του Πολίτη, στη συγκέντρωση του Συντάγματος συμμετείχαν πάνω από 40.000 διαδηλωτές.
Ο φωτογραφικός μας φακός κατέγραψε πλάνα από την μεγαλειώδη πορεία, τα οποία παρουσιάζαμε στο κάτω μέρος.
Πάντως εκτός από τα συνθήματα, με τα οποία το πλήθος ζητούσε να αποδοθούν ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα– υπήρχαν και πλακάτ με τις φωτογραφίες γνωστών δημοσιογράφων, τα πρόσωπα των οποίων είχαν καλυφθεί με ένα κόκκινο “Χ”.
Πρόκειται για την Σία Κοσιώνη, τον Παύλο Τσίμα, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Άρη Πορτοσάλτε, δημοσιογράφους δηλαδή, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες δέχθηκαν όχι απλώς κριτική για τις απόψεις που εξέφρασαν αναφορικά με τη σύγκρουση των δύο τρένων, αλλά και ένα πραγματικό διαδικτυακό μπούλινγκ και μια πρωτοφανή επίθεση που συνοδευόταν από απειλές, ύβρεις και κατάρες.
Προς το τέλος και χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στη συγκέντρωση σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια από ομάδα ατόμων που επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις. «Η πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της εξελίχθηκε ειρηνικά. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα λίγων εκατοντάδων ατόμων αποσπάστηκε από το σώμα της πορείας και εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων», σημειώνουν οι παραπάνω κύκλοι.
Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις. «Μέλη της συγκεκριμένης ομάδας προκάλεσαν φθορές, κατέστρεψαν το μνημείο των θυμάτων της Μαρφίν και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο βαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν με τον επαγγελματισμό τους την ειρηνική διεξαγωγή της πορείας και απέκρουσαν τις επιθέσεις όποτε χρειάστηκε. Προχώρησαν σε 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις. Το απόγευμα αναμένεται νέα κινητοποίηση, κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από το συλλαλητήριο

Share.

Comments are closed.