Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π. Ε. Κ.): Μπάχαλο με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

0

Η συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.) με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην προχειρότητα, την έλλειψη  προγραμματισμού, την άγνοια  και την αδιαφορία, που ταλαιπώρησαν δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους και έθεσαν σε αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία του διαγωνισμού

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΚ

«Στις 4 Μαρτίου 2023 το ΑΣΕΠ διοργάνωσε εξετάσεις με χιλιάδες υποψηφίους σε όλη τη χώρα και απευθύνθηκε στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να διεξαχθούν αυτές οι εξετάσεις με τη συνδρομή εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων στις επιτροπές και εκατοντάδων υπαλλήλων του δημοσίου στις επιτηρήσεις.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, η προχειρότητα, η έλλειψη  προγραμματισμού, η άγνοια  και η αδιαφορία, ταλαιπώρησαν δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους και έθεσαν σε αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία του διαγωνισμού.
Ειδικότερα το ΑΣΕΠ:

  • Δεν ενημέρωσε έγκαιρα για τον αριθμό των υποψηφίων και το μέγεθος των θεμάτων (αριθμός σελίδων), ώστε να γνωρίζουν οι σχολικές μονάδες αν ο εξοπλισμός τους είναι επαρκής.
  • Δεν έλαβε υπόψη στον προγραμματισμό αν οι χρόνοι επαρκούσαν για την αναπαραγωγή ενός τόσο μεγάλου όγκου θεμάτων, καθώς υπήρχαν εξεταστικά κέντρα με εκατοντάδες υποψηφίους.
  • Δεν έλαβε υπόψη ότι οι επιτροπές ήταν ολιγομελείς και ήταν αδύνατον να διεκπεραιωθεί τόσος όγκος δουλειάς στο χρονικό διάστημα που προσδιόριζε.
  • Δεν έλαβε υπόψη ότι εκατοντάδες συνάδελφοι εργάστηκαν για ψίχουλα στην κυριολεξία, από καθήκον απέναντι στους χιλιάδες ανέργους που προσβλέπουν σε μια θέση – λύση στο πρόβλημα της ανεργίας τους.
  • Δεν έλαβε υπόψη ότι χιλιάδες υποψήφιοι ταλαιπωρήθηκαν από ένα χρονοδιάγραμμα που ήταν ερασιτεχνικά υπολογισμένο.
  • Δεν έλαβε υπόψη ότι το ίδιο το ΑΣΕΠ έστειλε οδηγίες μια μέρα πριν τις εξετάσεις και διευκρινίσεις κατά τη διάρκειά τους.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ μίλησε για ευθύνες και για την απόδοσή τους.
Επειδή η απόδοση ευθυνών στην ελληνική διοίκηση συνήθως εξαντλείται στην «ενοχοποίηση» ενός ατόμου, απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση και την λήψη ουσιαστικών μέτρων σε δομές και πρόσωπα, ώστε τέτοια φαινόμενα σε βάρος νέων ανθρώπων, που αναζητούν με αγωνία επαγγελματική αποκατάσταση σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, να μην επαναληφθούν
»

Share.

Comments are closed.