Παναγιώτης Δουδωνής: Η αντικειμενική πολιτική ευθύνη στην οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, είναι «έτυχε μια στραβή στη βάρδια μου» στα νομικίστικα

0

Στο πλαίσιο τηλεοπτικής του παρουσίας στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής επισήμανε το χρέος της αλήθειας απέναντι στη μνήμη των νεκρών.
«Αν έχουμε ένα χρέος απέναντι στους νεκρούς, αυτό είναι το χρέος της αλήθειας. Να δούμε ακριβώς τι έχει φταίξει . Το να ισχυρίζεται η ελληνική πολιτεία ότι αυτή η τραγωδία είναι το λάθος ενός ανθρώπου, δεν τιμά την ελληνική πολιτεία ούτε και τον Πρωθυπουργό που το είπε. Πρέπει να δούμε τι έχει πάει λάθος και προφανώς υπάρχουν ευθύνες για αυτό. Όλη η ελληνική κοινωνία αναρωτιέται “γιατί συνέβη;”» ανέφερε ο κ. Δουδωνής.
Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ανέδειξε τις συνεχείς παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή σχετικά με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.
«Επικοινώνησα με τον τομεάρχη μας τον κ. Γκόκα, έναν εξαιρετικό άνθρωπο, ο οποίος μου είπε ότι έκανε επανειλημμένα ερωτήσεις στον κ. Καραμανλή για το θέμα – όπως και όλη η αντιπολίτευση- και εκείνος τον ειρωνευόταν. Όταν ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι “διασφαλίζουμε την ασφάλεια των σιδηροδρόμων” και μετά από οκτώ μέρες γίνεται αυτό, τι να πω; Είναι αυτή αντικειμενική πολιτική ευθύνη; Η αντικειμενική πολιτική ευθύνη στην οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, είναι “έτυχε μια στραβή στη βάρδια μου” στα νομικίστικα. Και μην ακούω για παραιτήσεις έναν μήνα προ των εκλογών. Δεν έχουν νόημα. Πρέπει να σταθούμε στο πρόβλημα και να παραδεχθούν οι άνθρωποι τις ευθύνες που έχουν» κατέληξε ο κ. Δουδωνής συμπληρώνοντας ότι: «Είχαμε αυτό το τεράστιο εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης. Πόσα σχεδίασε η κυβέρνηση να διαθέσει για τους σιδηροδρόμους; Μερικές δεκάδες εκατομμύρια ενώ χώρες του εξωτερικού θα διαθέσουν δισεκατομμύρια».

Share.

Comments are closed.