Κατάληψη στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου – Τα αιτήματα μαθητών – γονιών

0

Συνεχίζεται η τριήμερη κατάληψη των μαθητών του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου – Αιτωλοακαρνανίας με την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για σημαντικά θέματα που αφορούν στο σχολείο, όπως η μη ύπαρξη οικοδομικής άδειας για το κτίριο του σχολείου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα αναβάθμισης του καθώς και θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του σχολείου.
Μάλιστα κατά τη σημερινή συνάντηση γονείς και μαθητές ζήτησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Λύρο κάτι που συμφωνήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα.
Με τη μεριά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καραπάνος τόνισε ότι όλα θα υλοποιηθούν με σειρά και ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σχολείου του Δήμου. Στόχος της δημοτικής αρχής, τόνισε, είναι να αλλάξουν όλα αλλά δεν μπορεί να γίνουν όλα μαζί. Όσον αφορά την χρηματοδότηση τα χρήματα από την ερχόμενη εβδομάδα θα αποδεσμευθούν.

Η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου Ευηνοχωρίου
Αγαπητοί γονείς και φίλοι των μαθητών του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου,
Στη σκιά της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη με την απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας, στην πλειοψηφία τους νέοι φοιτητές κατά την επιστροφή τους στην έδρα των σπουδών τους, σας καλούμε να υποστηρίξετε δυναμικά τα δίκαια αιτήματα των παιδιών μας – μαθητών του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου, ώστε να βοηθήσουμε τους σκεπτόμενους μαθητές του σήμερα και τους ενεργούς πολίτες της κοινωνίας του αύριο, οι οποίοι από την Τετάρτη 1 Μαρτίου, προέβησαν σε κατάληψη του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου διεκδικώντας αιτήματα που και εμείς ως Σύλλογος Γονέων διεκδικούμε με επιμονή, αγόμενοι δυστυχώς επί μακρόν από τους υπεύθυνους-ανεύθυνους από τον Άννα στον Καϊάφα:
1)Έκδοση οικοδομικής άδειας για το κτίριο του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου, σύμφωνα με ρητή δέσμευση του Δημάρχου, όπου συστεγάζεται και το Λύκειο Ευηνοχωρίου, ώστε να ολοκληρώσει η Διεύθυνση του σχολείου τις ενέργειές για έλεγχο στατικότητας του κτιρίου, για πρόληψη κάθε απροόπτου στη σεισμογενή χώρα που ζούμε, ώστε να ξέρουμε σε τι κτίριο στέλνουμε τα παιδιά μας να μορφωθούν. Κύριος δε στόχος μας είναι η υπαγωγή του κτιρίου σε σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης και η επισκευή σωρείας προβλημάτων, όπως εισροή υδάτων από παράθυρα, πόρτες, τοίχους, ταβάνια και κεραμοσκεπές, θέματα ηλεκτρολογικά( σπασμένες πρίζες και διακόπτες, προβληματική καλωδίωση κ.λπ.), θέματα υδραυλικά (ανεπαρκείς και πεπαλαιωμένες τουαλέτες, κατεστραμμένα σώματα θέρμανσης) και κυρίως την τοποθέτηση νέου κατάλληλου και ασφαλούς τάπητα στον προαύλιο χώρο, ώστε να αθλούνται τα παιδιά μας με ασφάλεια, αποφεύγοντας άλλου είδους ¨κακοτοπιές¨ ,
2) Άμεση μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την αποκοπή και απομάκρυνση των γηρασμένων δέντρων από το προαύλιο του Γυμνασίου, ώστε να προληφθεί τυχόν τραυματισμός μαθητών ή εκπαιδευτικού προσωπικού σε μια επόμενη πτώση δέντρου εν ώρα διαλείμματος ή γυμναστικής, όπως παρ΄ ολίγο να συμβεί προ ημερών με την πτώση δέντρου λόγω ισχυρών ανέμων.
3) Την υλοποίηση της δέσμευσης του Δημάρχου για αγορά οικοπέδου έμπροσθεν του προαυλίου χώρου του Γυμνασίου για ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών από τα λεωφορεία, ώστε να αποφευχθεί πιθανή τραγωδία με θύμα κάποιο από τα παιδιά μας, που ρισκάρουν καθημερινά, καθώς κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών ασυνείδητοι οδηγοί παραβιάζουν τον Κ.Ο.Κ. σταθμεύοντας επάνω σε διαγραμμίσεις και δίπλα σε απαγορευτικά κολονάκια επί της στροφής, εμποδίζοντας τα παιδιά να περνούν με ασφάλεια το δρόμο.
4) Την άμεση αποδέσμευση κονδυλίων μέσω της Σχολικής Επιτροπής για την αγορά απαραίτητων υλικών και αναλωσίμων για την λειτουργία και καθαριότητα του σχολείου, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά η Διεύθυνση του σχολείου βρίσκεται με δεμένα τα χέρια και χωρίς χρήματα για την ομαλή λειτουργία του σχολείου, λόγω τακτικισμών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων κάποιων ψοφοδεών τοπικών θεσμικών παραγόντων.
5) Τέλος, τα παιδιά μας ως υπεύθυνοι μικροί πολίτες διεκδικούν το δικαίωμα τους στη δωρεάν Υγεία και Περίθαλψη σε ένα επαρκώς στελεχωμένο και εξοπλισμένο Νοσοκομείο Μεσολογγίου δίπλα στο σπίτι τους, αναγνωρίζοντας την οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους, που καταφεύγουν πλέον για πλείστες ιατρικές ειδικότητες σε ιδιώτες ιατρούς και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα ή σε Νοσοκομεία άλλων πόλεων, ακόμη και Νομών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια μικρών και μεγάλων ασθενών.
«Σας περιμένουμε όλους στην είσοδο του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου, για να στηρίξουμε τα παιδιά μας στις δίκαιες διεκδικήσεις τους και να τους διδάξουμε ότι τα δημοκρατικά ιδεώδη διαφυλάσσονται με τον αγώνα των πολλών για όφελος όλων».

Share.

Comments are closed.