Τέμπη: Στους 47 οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα – Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης

0

Σε εθνική τραγωδία εξελίχθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων και τον εκτροχιασμό του επιβατικού με τουλάχιστον 350 επιβάτες, έξω από τη Λάρισα.  Κι ενώ έχουν περάσει περισσότερες από 30 ώρες από το τραγικό δυστύχημα, δυστυχώς, αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν να επιχειρούν στα συντρίμμια των δύο τρένων, προκειμένου να εντοπίσουν και κάθε αγνοούμενο.  Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο απολογισμός των νεκρών φτάνει στους 47.
Βεβαίως αυτός ο τραγικός αριθμός των 47 νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά καθώς κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 άτομα που δεν έχουν βρεθεί ακόμη.
Σήμερα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τελευταίο βαγόνι της επιβατικής το οποίο θα τεμαχιστεί και θα μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο προκειμένου να ελεγχθεί μήπως βρεθεί κάποιος ζωντανός.

Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας
Στον εισαγγελέα αναμένεται να προσήχθη σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους δεκάδες νεκρούς (πολλοί ήταν φοιτητές όπως αναφέρεται), στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης που έχει συλληφθεί, φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του. Ο ίδιος κατέθετε την Τετάρτη πάνω από 4 ώρες στις αρμόδιες Αρχές, ισχυριζόμενος αρχικώς πως είχε ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες (όπως να γυρίσει το κλειδί για αλλαγή της ράγας που κινούνταν τα τρένα), αλλά δεν λειτούργησε το σύστημα.

Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα DNA για την ταυτοποίηση των θυμάτων
Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης παρέμεναν 38 νεκροί επιβάτες των τρένων που δεν είχαν ταυτοποιηθεί, ενώ χθες Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι λήψεις από 25 δείγματα DNA συγγενών, τα οποία εστάλησαν σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας για να αναγνωριστούν ισάριθμες σοροί, ενώ η ίδια, σκληρή για τους συγγενείς των θυμάτων, διαδικασία πρόκειται να συνεχιστεί και σήμερα.

Οπότε σήμερα αναμένεται να ταυτοποιηθούν οι σοροί των θυμάτων της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη που έχουν ανασυρθεί έως τώρα. Με το πέρας της διαδικασίας, οι σοροί θα παραδοθούν τους συγγενείς τους. Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση και ο εντοπισμός και άλλων ανθρώπων που αγνοούνται, ή έχουν χάσει την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Εξιτήριο για τους περισσότερους τραυματίες
Εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται αναμένεται να πάρουν σήμερα οι περισσότεροι τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Ήδη, από χθες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μια γυναίκα που έφερε ελαφρά τραύματα, ενώ παραμένουν για νοσηλεία 13 ακόμα τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, από χθες νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας ένας εγκαυματίας 21 ετών, ενώ προσήλθαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις 25 άτομα, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα, από τα οποία παρέμειναν για νοσηλεία δύο άτομα, ένας 50χρονος και μια γυναίκα 53 χρονών με εκδορές».

Share.

Comments are closed.