Κακουργηματική δίωξη για τον σταθμάρχη, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί

0

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ενώπιον του εισαγγελέα, προσήχθη, λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης 2 Μαρτίου, ο σταθμάρχης της Λάρισας Β.Σ. παίρνοντας τριήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου. Αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, δεδομένου ότι έχει ήδη παραδεχθεί το μοιραίο λάθος του για την τραγωδία στα Τέμπη με το πολύνεκρο δυστύχημα από τη σύγκρουση τρένων.

Ο σταθμάρχης παρέμεινε για 10 λεπτά ενώπιον του εισαγγελέα Λάρισας το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά την απαγγελία των κατηγοριών για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας, πήγε στην ανακρίτρια και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Στέφανος Παντζαρτζίδης, ο 59χρονος σταθμάρχης «έχει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, αλλά δεν είναι μόνο το λάθος αυτό. Υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Υπάρχει αμέλεια και από τους υπευθύνους».
Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας προανακριτικής του απολογίας, που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και ολοκληρώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης παρουσία εισαγγελέα -λόγω της βαρύτητας της υπόθεσης-, φέρεται να αποδέχτηκε πως εκείνος ευθύνεται που οδήγησε την επιβατική αμαξοστοιχία στη γραμμή της καθόδου προς Αθήνα, ένα λάθος το οποίο δεν διόρθωσε, καθώς κατάλαβε τι είχε κάνει όταν πληροφορήθηκε τη φονική σύγκρουση, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης.
Από τα αρχικά στάδια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. έχει προκύψει πως η επιβατική αμαξοστοιχία και η εμπορική κινούνταν στην ίδια ράγα για περίπου 10-15 λεπτά, διανύοντας μια απόσταση περίπου 20 χλμ. επί της ουσίας στα… «τυφλά», χωρίς οι μηχανοδηγοί να έχουν μπροστά τους κάποια σήμανση, μέχρι τη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος.

Share.

Comments are closed.