Δημήτρης Βερβεσός: Η πολιτική κριτική δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια που θέτει το Σύνταγμα

0

«Η πολιτική κριτική αλλά και οποιαδήποτε άλλη πολιτική παρέμβαση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια που θέτει το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή δικαιική τάξη» επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, με αφορμή την επίμαχη διακήρυξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.
Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός έκανε την εξής δήλωση:
«Η υπεράσπιση του Κράτους Δικαίου και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης αποτελεί, διαχρονικά, πρόταγμα για το δικηγορικό σώμα.
Ο τρόπος επιλογής των Ελλήνων Δικαστών, μέσω της ΕΣΔΙ (παρά τις όποιες κριτικές προσεγγίσεις για τη λειτουργία της) και η προσωπική και λειτουργική τους ανεξαρτησία, δεν πρέπει να εμπλέκονται σε πολιτικές/κομματικές σκοπιμότητες.
Η πολιτική κριτική αλλά και οποιαδήποτε άλλη πολιτική παρέμβαση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια που θέτει το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή δικαιική τάξη.
Το δικηγορικό σώμα παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην υπεράσπιση του δημοκρατικού κεκτημένου και στέκεται αταλάντευτα απέναντι σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησής του».
Τέλος, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες, αν όχι και αύριο να συγκληθεί η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για να λάβει σχετική απόφαση.

Share.

Comments are closed.