Οι οπαδοί της Μπεσίκτας φώναξαν «Κυβέρνηση παραιτήσου» και πέταξαν χιλιάδες αρκουδάκια και διαδηλώνοντας κατά του Ερντογάν

0

Συγκλόνισαν οι οπαδοί της Μπεσίκτας στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι (26/2) εναντίον της Αντάλιασπορ, καθώς πέταξαν χιλιάδες αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο, για τα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών στην Τουρκία.
Έτσι ο αγώνας μεταξύ Μπεσίκτας και Αντάλιασπορ εξελίχθηκε και σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας να τραγουδούν εν χορώ «“Hükümet istifa”κυβέρνηση, παραιτήσου!».


Επιπλέον οι οπαδοί της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας κατά τη διάρκεια του αγώνα χθες την Κυριακή (26/2), στο πλαίσιο του εξ’ αναβολής παιχνιδιού της 14ης αγωνιστικής της Super Lig, πέταξαν χιλιάδες λούτρινα αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο σε μια συγκινητική πράξη προς τα παιδιά που επλήγησαν από τους σεισμούς. Η ρίψη των λούτρινων παιχνιδιών ξεκίνησε στα 4 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα του αγώνα, επειδή ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 4:17 το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου.


Μια πρώτη αντίδραση της κυβερνητικής πτέρυγας σε αυτή την κατάσταση ήλθε από τον πρόεδρο του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί (Devlet Bahçeli), οοποίος παραιτήθηκε από την ιδιότητα του μέλους της Μπεσίκτας και ζήτησε οι αγώνες να γίνουν χωρίς θεατές.

Δείτε την επίσημη ανάρτηση της Μπεσίκτας με τίτλο (Çocuklar hep gülsün – Τα παιδιά πάντα χαμογελούν)


Υπενθυμίζουμε ότι Τουρκία και Συρία έχουν καταστραφεί από μια σειρά πρόσφατων σεισμών 7,8 και 7,7 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου, καθώς περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους -συμπεριλαμβανομένου του πρώην επιθετικού της Premier League Κριστιάν Ατσού.

Πατήστε εδώ και δείτε το βίντεο του Reuters

H Τραμπζονσπόρ είχε φτιάξει κορεό για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία
Παράλληλα οπαδοί της Τραμπζονσπόρ, μιας άλλης τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας, παρουσίασε ένα φανταστικό κορεό προς τιμήν των θυμάτων του σεισμού και των διασωστών πριν από τον αγώνα της με την ελβετική Βασιλεία νωρίτερα αυτό το μήνα. Σε εκείνο το παιχνίδι, όλα τα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων πήγαν σε ταμεία αρωγής και ένα πανό που έγραφε «Yaninizdayiz» – που μεταφράζεται ως «είμαστε μαζί σας» – ήταν στον αγωνιστικό χώρο της Akyazi Arena.

Δείτε ρεπορτάζ από πρωτότυπο των: Odakhaber, Bursadabugun, Cumhuriyet (Τουρκία), L’ Equipe (Γαλλία)

Share.

Comments are closed.