Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης – Εισαγγελική έρευνα για την ανάρτησή του – Τι απαντούν οι δημοσιογράφοι & ΕΣΗΕΑ

0

Εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ουσιαστικά από το μεσημέρι της Κυριακής (26/2) ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή την ανάρτησή του, με την οποία έκανε λόγο για «βαθύ κράτος» και έβαζε στο στόχαστρό του, δημοσιογράφους, μέλη του δικαστικού σώματος και της διοίκησης της ΑΑΔΕ, αλλά και τραπεζικά στελέχη της χώρας.
Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να παραθέσει ονόματα και φωτογραφικό υλικό, με ειδική μνεία σε «13 δικαστές που δίκασαν τον Νίκο Παππά» στην υπόθεση με την τηλεοπτικές άδειες.
Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε έντονους τριγμούς εντός ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό της αναστάτωσης που έχει προκληθεί είναι το γεγονός ότι  την Τρίτη (28/2) θα συγκληθεί πολιτικό συμβούλιο στην Κουμουνδούρου, κατά το οποίο ο βουλευτής θα τεθεί εκτός κόμματος, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάρει τις αποφάσεις του.

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα, μεταξύ των οποίων και η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, που στρέφονται κατά δικαστικών λειτουργών και άλλων παραγόντων του δημόσιου βίου, δημοσιογράφων κ.λπ.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.
Στις επίμαχες αναρτήσεις εκτός από ονόματα ανώτατων δικαστικών λειτουργών που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά, υπάρχουν και ονόματα άλλων ανώτατων δικαστών που μετέχουν στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη, το οποίο ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η εισαγγελική παρέμβαση καταλαμβάνει σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη που τον οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Η απάντηση Πολάκη στις διαρροές ΣΥΡΙΖΑ
Με νέα ανάρτησή του Παύλος Πολάκης διευκρινίζει ότι όλα θα ειπωθούν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ
«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή .
Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο ….
Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά.
Εκει θα μιλήσουμε
και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο
!», αναφέρει στην ανάρτησή του


ΚΚΕ: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την αντιπαράθεση σχετικά με την ανάρτηση Πολάκη
Είναι πολύ βολική μια αντιπαράθεση που εντοπίζει το «βαθύ κράτος» σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα «κλειδιά» της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα. Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να μένουν στο απυρόβλητο οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς.
Σε κάθε περίπτωση -και με δεδομένες τις πολιτικές διάφορες του ΚΚΕ με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά- η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους.

Δημοσιογράφοι που στοχοποίησε ο Παύλος Πολάκης του απάντησαν μέσω social media
Πέντε δημοσιογράφοι από τους συνολικά 15 που έβαλε στο στόχαστρό του ο Παύλος Πολάκης, απάντησαν με αναρτήσεις με αναρτήσεις στα social media.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου έγραψε ότι «η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Πολάκη είναι στη γραμμή της… δημιουργικής ασάφειας. Αναμένουμε επίσημη και συγκεκριμένη τοποθέτηση».


Ο Άρης Πορτοσάλτε τόνισε: «Ήταν που, κατά κάποιους ο σοβαρός Τσίπρας θα απομάκρυνε τον Πολάκη, με αφορμή τον Χαιρετάκη! Πόσο αθώες σκέψεις όταν πρόκειται για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο το πρόσωπο Τσίπρα-Πολάκη εκφράζει;..».


Ο Δημήτρης Οικονόμου έγραψε ότι: «Ένα άλλος @pavpol2222στο παρελθόν ανάρτησε την ίδια φωτο καταδικάστηκε και πληρώνει ακόμα. Πολιτικά είναι ο ορισμός του φασισμού Να τον χαίρονται στον  @syriza_gr»


Ο Θανάσης Μαυρίδης σημείωσε μέσω Facebook: «Σε ευχαριστώ Παύλο Πολάκη. Είχα αρχίσει να ξεχνάω τι σημαίνει η Αριστερά του Εμφυλίου και της ΟΠΛΑ».

Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος επισήμανε ότι «ο βουλευτής Πολάκης δημοσιεύει λίστες με ονόματα & φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστών. Πούρος, πλέριος φασισμός. Για την ιστορία, το κολάζ με τις φωτό δημοσιογράφων δεν είναι δικό του, δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην “εφημερίδα” Μακελειό. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».


και σε νέα ανάρτησή του τονίζει «τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή, ώρα να τελειώνουμε και με τον χρυσαυγιτισμό».


ΕΣΗΕΑ: Αδιανόητη και αχαρακτήριστη η συμπεριφορά Πολάκη
Στο πλευρό των δημοσιογράφων που στοχοποίησε ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να βρεθεί η ΕΣΗΕΑ, το βασικό συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου.
«Ανεπίτρεπτη και αδιανόητη χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων από τον Βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλο Πολάκη μέσω ανάρτησης του στα SOCIAL MEDIA.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την στάση τού κ. Πολάκη ο οποίος για πολλοστή φορά επιλέγει την στρατηγική της έντασης δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με αλαζονεία και απειλές».

Η τροχιά ρήξης Τσίπρας – Πολάκης
Υπενθυμίζεται ότι ο Πολάκης βρίσκεται σε τροχιά ρήξης με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον εκβιασμό που επιχείρησε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή ο ψηφοδέλτιο των Χανίων.

Ο βουλευτής Χανίων επιχειρώντας να αποκτήσει πλήρη έλεγχο στα Χανιά, προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να εκβιάσει την Κουμουνδούρου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο των Χανίων ο φίλος του Μ. Χαιρετάκης, προκειμένου να κόψει ψήφους από τον πρώην υπουργό Γιώργο Σταθάκη που κατεβαίνει στον ίδιο νομό.
Ο Αλέξης Τσίπρας του είχε απαντήσει grosso modo: «Στο καλό», όπερ και πράττει σήμερα.

Share.

Comments are closed.