Πόρισμα φωτιά για πασίγνωστο παραγωγό & παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών από την αρχή για το ξέπλυμα χρήματος –

0

Στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος  γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Το 80σελοδο πόρισμα των ελεγκτικών αρχών κάνει λόγο για φοροδιαφυγή ύψους 22 εκατ. ευρώ, ζητείται η τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Το πόρισμα ήδη διαβιβάστηκε στις τράπεζες και την Οικονομική Εισαγγελία και δίνεται εντολή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των εταιρειών του παρουσιαστή, αλλά και 7 φυσικών προσώπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).
Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα που υπογράφει ο επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε. τ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, σύμφωνα με το Capital.gr ο παρουσιαστής φέρεται να είχε στήσει τις εικονικές εταιρείες ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του.
Με αυτό τον τρόπο δεν κατέβαλε, όπως λέει το πόρισμα, ούτε φόρους, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα μετέφερε μαύρο χρήμα το οποίο και τελικώς – κατά την αρχή – ξέπλενε στην Ελλάδα. Δεν κατέβαλε επίσης ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές. Το (τυχόν) αδίκημα δε αφορά εν μέρει και την Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού μέρος της “δράσης του” έγινε σε ευρωπαϊκές χώρες.
Παράλληλα, σύμφωνα με το πόρισμα, είχε καταφέρει να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που τρέχει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και φέρεται να του είχε εγκριθεί χρηματοδότηση σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία όμως, πιθανότατα δεν έχει εκταμιευθεί ακόμα.
Το πολυσέλιδο πόρισμα πέραν των τραπεζών για να εφαρμοστούν οι διατάξεις περί δέσμευσης λογαριασμών έχει διαβιβαστεί και στον Οικονομικό Εισαγγελέα που- προφανώς- θα εκκινήσει με βάση αυτό την ποινική προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Share.

Comments are closed.