Κακουργηματική δίωξη στη χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, για ανακριβή «πόθεν έσχες»

0

Αντιμέτωπη με κακουργηματική δίωξη βρίσκεται η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, αναφορικά με απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων στις δηλώσεις «πόθεν έσχες».
Συγκεκριμένα με βάση το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, διαπιστώνεται ότι η κυρία Μαρία Καρρά για το χρονικό διάστημα 2012 – 2016 υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ενώ για το διάστημα από το 2016 έως το 2019 δεν είχε υποβάλλει καθόλου τη σχετική δήλωση.
Όπως μάλιστα αναφέρεται στο πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής, η κυρία Καρρά δεν δήλωνε κάθε χρόνο περιουσία περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται είτε καταθέσεις της σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα είτε για απόκτηση νέας ακίνητης περιουσίας.
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Καρρά, ως δημοσιογράφος είχε υποχρέωση από το νόμο να υποβάλλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αλλά όπως διαπιστώθηκε είτε δεν τις υπέβαλε για το παραπάνω χρονικό διάστημα είτε τις υπέβαλε και ήταν ανακριβείς.
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο κακουργήματα:

  • υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες από το 2012 έως το 2015
  • μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες για τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2019

Η έρευνα άρχισε μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του πορίσματος του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.
Πλέον, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος και αναμένεται να καλέσει τη χήρα του Γιώργου Τράγκα σε απολογία για τα δυο κακουργήματα. Η κατηγορουμένη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Share.

Comments are closed.