Categories: Κοινωνία

«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» – Κρίστη Αγαπητού: Ορόσημο προεκλογικής προπαγάνδας ύψους 163.000€

Με τη φράση:«Όλη η προπαγάνδα είναι ψέματα, ακόμα κι όταν λέει την αλήθεια», του Τζωρτζ Όργουελ, ξεκινά η ανακοίνωση της της δημοτική παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού, μέσω της οποίας γίνεται σκληρή κριτική στη διοίκηση του Δήμου για το γεγονός ότι «φορτώνει στην πλάτη των δημοτών άσκοπες προεκλογικές δαπάνες» και κάνει λόγο για «ορόσημο προπαγάνδας από τη δημοτική Αρχή ύψους 163.000€», καλώντας τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο να σταματήσει τις άσκοπες δαπάνες

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Αγαπητού
«Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα παρακολουθούμε τη συνεχή αγωνιώδη επικοινωνιακή προσπάθεια της δημοτικής αρχής να πείσει τους πάντες ότι όλα στο Δήμο λειτουργούν περίφημα, ενώ η αποτελεσματικότητα της διοίκησης είναι υπεράνω κάθε κριτικής.
Βασικό μοχλό της σχετικής προπαγάνδας αποτέλουν τα κονδύλια (κόστους δεκάδων χιλιάδων ευρώ) προβολής και διαφήμισης μέσω των διαφόρων επικοινωνιακών καναλιών, γραπτών και ηλεκτρονικών. Ιδιαίτερα «δημοφιλείς» στους προϋπολογισμούς αλλά και τις αναμορφώσεις της προηγούμενης τριετίας υπήρξαν κωδικοί εξόδων όπως «
Έξοδα για παραγωγή οπτικοακουστικών έργων (video, ραδιοφωνικά spots κλπ) για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής» και «Έξοδα παραγωγής περιοδικού ενημερωτικού εντύπου για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής».
Για το 2023 όμως ο προεκλογικός «κορβανάς» γίνεται δυσθεώρητος αφού το σχετικά συνολικά προϋπολογιζόμενα κονδύλια φτάνουν τις…163.000 ευρώ! Αν σε αυτά προστεθούν και έκτακτες δαπάνες προβολής όπως 100.000 ευρώ για εκδηλώσεις στο κτήριο Νόμπελ, εύκολα καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης ότι η τρέχουσα χρονιά αποτέλει για τη διοίκηση Ρούσσου, όροσημο προεκλογικής προπαγάνδας.
Ιδού, ενδεικτικά, τρεις σχετικές προϋπολογιζόμενες δαπάνες:

  • 37.200€: Έξοδα παραγωγής περιοδικού ενημερωτικού εντύπου για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής (απευθείας ανάθεση)
  • 37.200€: Έξοδα για παραγωγή οπτικοακουστικών έργων (video, ραδιοφωνικά spots κλπ) για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής (απευθείας ανάθεση)
  • 18.000€: Έξοδα για τον σχεδιασμό και υλοποίηση χορηγούμενων δημοσιεύσεων για την προώθηση δράσεων και την ενημέρωση των δημοτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η δημοτική αρχή και ο κ. Ρούσσος προσωπικά, όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία των εκλογών, θα μετατρέπουν τον επίσημο ιστότοπο και τη Σελίδα του Δήμου Χαλανδρίου στο facebook σε ευδιάκριτα σημεία προπαγάνδας τους.
Σε συνδυασμό δε, με το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό αλλά και την παραγωγή γραπτών «ενημερωτικών» εντύπων, προβλέπουμε ότι η καθημερινή υπερπροβολή και μεγένθυνση δράσεων της δημοτικής αρχής «θα κτυπήσει κόκκινο».
Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι συμπολίτες μας έχουν κατανοήσει πλήρως ότι με τέτοια τεχνάσματα και τερτίπια δεν μπορούν να καλυφθούν οι εμφανείς αδυναμίες και παραλείψεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Κύριε Ρούσσο, σταματήστε να φορτώνετε στην πλάτη του πολίτη του Χαλανδρίου άσκοπες δαπάνες. Έχετε ξεπεράσει προ πολλού το εύλογο μέτρο

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Καταρρέει το αφήγημα της ΝΔ ότι μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα [Βίντεο]

«Το 63% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την αποσταθεροποίηση της χώρας…

19 λεπτά ago

Ζωή Κάλτσου*: Σύσταση νέων οργανικών θέσεων νηπιαγωγών – Παρά την υποχρεωτική φοίτηση στα Νηπιαγωγεία χιλιάδες κενά καλύπτονται από αναπληρωτές!!!

Έχουν περάσει επτά χρόνια από τη θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο (Ν. 4521,…

15 ώρες ago

ΔΟΕ: Οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας και στα εργασιακά θέματα και στις υπηρεσιακές μεταβολές.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) στην τελευταία συνεδρίασή του συζήτησε, για μια ακόμη…

20 ώρες ago

Νίκος Φασφαλής: Μεταθέσεις 2025

Με ανακοίνωσή του ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), με την παράταξη…

20 ώρες ago

Νίκος Τσούλιας*: Η Φυσική, Χημεία, η Βιολογία, η Γεωλογία δεν είναι μόνο μαθήματα

Η σχέση μας με τα μαθήματα της εκπαίδευσης είναι κάπως ιδιότυπη. Είναι μια σχέση θεσμική,…

22 ώρες ago

Βρέθηκε πρώτη φορά από τους επιστήμονες από τις αιτίες του Πάρκινσον και ίσως πρόκειται για μια τεράστια ανακάλυψη

Καθοριστική για τον άνθρωπο μπορεί να αποδειχθεί μια νέα ανακάλυψη που έκαναν επιστήμονες σχετικά με…

23 ώρες ago