Ο Αλέξανδρος Γκιννής κέρδισε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκι – Δείτε την προσπάθειά του

0

Ο Αλέξανδρος Γκιννής (AJ Ginnis) τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον χρυσό νικητή Χένρικ Κριστόφερσεν από τη Νορβηγία στην τεχνική κατάβαση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αλπικού σκι που διεξήχθη στο Κουρσεβέλ της Γαλλίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γκιννής έγινε ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλπικού σκι, λίγες εβδομάδες μετά το αντίστοιχο μετάλλιο που είχε κατακτήσει και σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Η εκκίνηση του Γκιννή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού σκι ήταν εξαιρετική, κερδίζοντας ξανά το χειροκρότημα όλων για την προσπάθειά του, μιας και στην πρώτη κατάβαση ξεκίνησε από την 24η θέση και κατάφερε να φτάσει στην δεύτερη. Για μόλις 0,13 εκατοστά του δευτερολέπτου δεν κατάφερε στο πρώτο run να καταλάβει την πρώτη θέση.
Στην κορυφή σκαρφάλωσε ο Νορβηγός, Χένρικ Κριστόφερσεν, κατακτώντας με αυτό τον τρόπο το χρυσό μετάλλιο, ο Ιταλός Άλεξ Βινάτζερς κατέκτησε το χάλκινο, ενώ η ισχυρή δύναμη των Άλπεων, Αυστρία, που ηγήθηκε της πρώτης σειράς με τον Μάνουελ Φέλερ, τελείωσε το πρωτάθλημα χωρίς χρυσό για πρώτη φορά από το 1987.
Ο Γκιννής ήταν δεύτερος μετά την εναρκτήρια διαδρομή και διατήρησε τη θέση του καθώς τερμάτισε δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Κριστόφερσεν.


«Είναι απλά ένα όνειρο, οι τελευταίες δύο εβδομάδες. Ιστορικό για την Ελλάδα, η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου», δήλωσε ο Γκιννής και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν ξέρω τι συνέβη. Απλά τα έδωσα όλα στις τελευταίες πύλες». 

Share.

Comments are closed.