Categories: Κοινωνία

Εκδήλωση τιμής και μνήμης των Πεσόντων Αστυνομικών από το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών

Σήμερα το πρωί έγινε, με πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού κινήματος των αστυνομικών,  στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδήλωση και επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη των αστυνομικών, γυναικών και ανδρών, που έχουν πέσει σε ώρα καθήκοντος παρουσία του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου και στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών.
Η εκδήλωση αυτή έχει καθιερωθεί να διοργανώνεται  από το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών  το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε χρόνου.
Στην Αθήνα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξιου ΚΟΥΡΤΕΣΗ, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Ανωτάτων Αξιωματικών και Προϊσταμένων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Διευθύνσεων Αστυνομίας της ΓΑΔΑ, του πολιτικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικών οργανώσεων, συγγενών και φίλων των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.
Μετά την εκφώνηση των ομιλιών από τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Ανδρέα Βέλλιο και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών  Υπαλλήλων κ. Γρηγόριο Γερακαράκο, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών που κοσμεί το προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ειδικότερα, στεφάνια κατέθεσαν, εκτός από τους προαναφερόμενους, κ.κ. Θεοδωρικάκο, Σκούμα, Βέλλιο και Γερακαράκο, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλος Μαρινάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ  Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τεντόμας,  η Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κα Ειρήνη Μακρυδάκη, ο Αντιπρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Νικήτας Καλογιαννάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού Υ.Δ.Τ. κ. Γεώργιος Κολοβός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κωνσταντίνος Τσίγκας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτης Τσιάνος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Δημήτρης Ρώτας.
Εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης, Προέδρων της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ κ.κ. Γερακαράκου Γρηγόρη και Βέλλιου Ανδρέα, επισημάνθηκε ο απαράγραπτος συμβολισμός και το βαθύ νόημα των σημερινών εκδηλώσεων μνήμης, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όσους υπακούοντες σε πανάρχαιες αξίες, θυσίασαν τη ζωή τους, κινούμενοι από αυτήν την υψηλή έννοια του καθήκοντος. Αλλά και ως εφαλτήριο αναστοχασμού τόσο του ρόλου και της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και του συνδικαλιστικού μας κινήματος που είναι ταγμένο να υπηρετεί το συνάδελφο, προάγοντας και διεκδικώντας διαρκώς την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων του.
Αναγνωρίζοντας το διαρκές χρέος της πολιτείας έναντι όλων εκείνων που υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια και αυταπάρνηση την ιερή έννοια του καθήκοντος, τονίστηκε επίσης ότι επιβάλλεται τώρα να αναγνωρισθεί άμεσα η επικινδυνότητα της εργασίας του αστυνομικού ώστε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε ξανά σε αυτό το χρόνιο αίτημά μας.
Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεματοφύλακας του κράτους δικαίου, της ευημερίας και της ασφάλειας των πολιτών, δικαίως χαίρει μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης. Είναι ένα επίτευγμα, απότοκο, όχι μόνο της καθημερινής προσφοράς των δεκάδων χιλιάδων μελών του αστυνομικού σώματος, αλλά και της θυσίας των Ηρώων του. Οφείλουμε, επομένως, απεριόριστο σεβασμό και τιμή σε όλους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης: ο υπουργός υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης, ο βουλευτής της νέας δημοκρατίας κ. Δημήτριος Καιρίδης,  ο υπαρχηγός της ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγος κ. Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας νοτίου ελλάδος αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων Σκλάβος, ο προϊστάμενος κλάδου Τάξης/Α.Ε.Α. υποστράτηγος κ. Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο προϊστάμενος κλάδου Ασφάλειας/Α.Ε.Α. υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο προϊστάμενος κλάδου διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού/Α.Ε.Α. υποστράτηγος κ. Χρήστος Κονδύλης, από το γραφείο προϊσταμένου επιτελείου/Α.Ε.Α. ο υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Δουρβετάκης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής αττικής υποστράτηγος κ. Αστέριος Μαντζιώκας, ο διευθυντής διεύθυνσης οργάνωσης και νομικής υποστήριξης/Α.Ε.Α. υποστράτηγος κ. Δημήτριος Μπακόλας, ο γενικός διευθυντής προστασίας επισήμων και ευπαθών στόχων υποστράτηγος κ. Νικόλαος Σπανουδάκης, ο διευθυντής της διεύθυνσης ειδικών αστυνομικών δυνάμεων/Α.Ε.Α. υποστράτηγος κ. Γεώργιος Μπάλλας, ο διοικητής της αστυνομικής ακαδημίας υποστράτηγος κ. Χαράλαμπος Καλόγηρος, ο διευθυντής της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας υποστράτηγος κ. Παναγιώτης Πούπουζας, ο διευθυντής της διεύθυνσης ασφαλείας αττικής ταξίαρχος κ. Ιωάννης Σκούρας, ο πρόεδρος του ΤΑΠΑΣΑ ταξίαρχος κ. Ευάγγελος Μανώλης και άλλοι προϊστάμενοι επιτελικών υπηρεσιών και διευθύνσεων.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Να στηριχτεί η εκπαίδευση στο Καστελλόριζο και στις «ανάλογες»  περιοχές

Το Καστελλόριζο και όλες οι περιοχές, που βρίσκονται σε δύσκολη «διασύνδεση» με τα αστικά κέντρα…

13 ώρες ago

Politico: Tο κλίμα πόλωσης στη Σλοβακία οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο

Το αμερικανικό περιοδικό Politico με ανάλυσή του επιχειρεί να αναδείξει τα αίτια που οδήγησαν στην…

13 ώρες ago

Στον Mr Survivor, Ατζούν Ιλίτζαλι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το 45% του ΣΚΑΪ;

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τούρκο επιχειρηματία της showbiz, Ατζούν Ιλίτζαλι (Acun Ilıcalı), για…

14 ώρες ago

Super League: Tο πρωτάθλημα το πάρει ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ; Όλα τα σενάρια – Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας – Τι ισχύει για την 3η και την 4η θέση

Ο τίτλος του πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα της  Super League θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική…

19 ώρες ago

Ολυμπιακός: Πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο προμήθειας εισιτηρίων για τον τελικό του Conference League…

21 ώρες ago

Έτοιμη η γέφυρα του Ευήνου στο Ευηνοχώρι

Ολοκληρώθηκε η νέα γέφυρα στον Ευήνο ποταμό που επανασυνδέει την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Έτοιμη είναι…

2 ημέρες ago