Περίεργες φήμες για συνάντηση Τσίπρα – Παπανδρέου – Τι ισχύει τελικά σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

0

Και να που μας προέκυψε νέο ζήτημα, για να μην πλήττουμε. Συγκεκριμένα κάποια – περίεργα – δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, τα οποία, φυσικά, το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει και διευκρινίζει πλήρως περί τίνος πρόκειται.
Όλα ξεκίνησαν με ένα δημοσίευμα της στήλης Big Mouth του powergame.gr (Γιάννης Κουρτάκης), όπου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για επίσκεψη Τσίπρα στο σπίτι του Γιώργου Παπανδρέου, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να του είπε ότι θα τον προτείνει για πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής.
Η ιστορία συνεχίστηκε σήμερα με άλλο δημοσίευμα της στήλης Dark Roοm του Πρώτου Θέματος, όπου εκεί αναφέρεται άλλη εκδοχή της συνάντησης Τσίπα – Παπανδρέου, η ποία τώρα έγινε σε σπίτι δημοσιογράφου, όπου βρέθηκαν για φαγητό.

Τι αναφέρει το περιβάλλον Παπανδρέου
Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διαψεύδουν τα παραπάνω και όπως τονίζουν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, η μόνη φορά που συναντήθηκαν ήταν όταν συνέπεσαν σε μια κοινωνική εκδήλωση πριν αρκετό καιρό (πριν τα Χριστούγεννα), με πολλούς άλλους παρόντες σε κείνη τη συνάντηση.  Εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κουβέντιασαν σε χαλαρό κλίμα και δεν συζήτησαν τίποτα πολιτικό.
Για του λόγου το αληθές παραπέμπουν στη χθεσινή ομιλία του στον Πύργο Ηλείας, όπου μεταξύ άλλων επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η ηγεσία του διακατέχεται από μια αντίληψη κομματικής νομενκλατούρας που θέλει να έχει τον έλεγχο των πάντων. Γι’ αυτό και αδυνατεί να εκφράσει μια πειστική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Γιατί, προοδευτική διακυβέρνηση θέλει πολίτη συμμέτοχο και κυρίαρχο, όχι υποταγμένο στα κελεύσματα μιας κομματικής ηγεσίας που θεωρεί ότι είναι μια αριστερή και επαναστατική αυθεντία. Αλλά, μήπως αυτό δεν έπραξαν και ως κυβέρνηση; Υιοθετώντας παράλληλα, όλη την αφήγηση της δεξιάς, για τις αιτίες της κρίσης».

To πρώτο δημοσίευμα του Powergame:
«Ένα όνειρο για συνάντηση Τσίπρα – ΓΑΠ
Ενόψει των εκλογών δεν σας κρύβω ότι έχουν πυκνώσει τα όνειρα που βλέπω, τα οποία έχουν αποκλειστικά και μόνο πολιτικό περιεχόμενο. Προχθές το βράδυ εκεί που με πήρε ο ύπνος (αν δεν κάνω λάθος στον καναπέ βλέποντας Ανίτα Πάνια) είδα ένα όνειρο, που μου φάνηκε σαν αληθινό γεγονός. Είδα (προφανώς στον ύπνο μου) τον πρόεδρο Τσίπρα, ντυμένο casual, να εισέρχεται κάπως κρυφά, στο σπίτι που μένει ο παλιός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Κάποια στιγμή εισήλθα ως επαγγελματίας ονειροπόλος μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του σπιτιού, κάθισα σε μια γωνία και άρχισα ν΄ ακούω διάφορα, σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας και άλλα πολλά (που λέει ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος Αργυρός).
Σε κάποια φάση, αν δεν με απατά η ονειρεμένη μνήμη μου, ακούστηκε και η εξής φράση: “Θα σε προτείνω για πρωθυπουργό. Νομίζω ότι θα συμφωνήσει και ο Ανδρουλάκης”. Επειδή κάπου εκεί ξύπνησα, δυσκολεύομαι να θυμηθώ, ποιος έκανε τη σχετική πρόταση. Όμως πάντα στον ξύπνιο μου, συνηθίζω να φτιάχνω σενάρια. Το πιο πιθανό είναι ο Τσίπρας να πρότεινε στον ΓΑΠ, να βοηθήσει προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση ηττημένων και ως αντάλλαγμα (με την καλή πάντα έννοια του όρου) θα τον πρότεινε για επικεφαλής του σχήματος!»

Το δεύτερο δημοσίευμα απότο Dark Room του Πρώτου Θέματος
«Χθες γράφτηκε η πληροφορία (powergame.gr) ότι συνέφαγε ο Τσίπρας με τον Γιώργο Παπανδρέου και δημιουργήθηκαν πολλά σχόλια και ερωτηματικά, γιατί, πώς, είναι αλήθεια (;), δεν είναι αλήθεια κ.λπ. κ.λπ. Λοιπόν, πρώτον, σας λέω ότι έτσι είναι, φάγανε οι άνθρωποι σε σπίτι δημοσιογράφου και νομίζω δεν συνιστά και… κανένα έγκλημα γιατί δύο πολιτικοί φάγανε μ’ έναν δημοσιογράφο. Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία κι ούτε σημαίνει ότι συμφωνήσανε να κάνουν και κολεγιά γιατί φάγανε μαζί. Τα υπόλοιπα ας τα βρουν οι Πασοκοσυριζαίοι μεταξύ τους και υποπτεύομαι ότι θα έχουμε γέλια…»

Share.

Comments are closed.