Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας – Η απάντηση της Κεραμέως [Φωτο]

0

Ολοκληρώθηκε η πορεία των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ή οποία είχε σκοπό να καταδείξει στην κοινωνία ότι οι εκπαιδευτικοί είναι ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, όπως αυτή προτείνεται από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και έχει ήδη ξεκινήσει από τους νεοδιόριστους των σχολείων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, όπου νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, και ολοκληρώθηκε μπροστά από το κτίριο της Βουλής.

Το παρών στη σημερινή κινητοποίηση έδωσε μεγάλος αριθμός δασκάλων, καθηγητών αλλά και φοιτητών.
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ζητούν να «ανατραπεί η αναβίωση του επιθεωρητισμού» και τη θωράκιση της «παιδαγωγικής ελευθερίας» στην εξάσκηση του λειτουργήματός τους.
Στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών το παρών δίνουν και καλλιτέχνες.
Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων.

Κεραμέως: Χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση
«Η αξιολόγηση προχωρά και συμβάλλει σε καλύτερο σχολείο», σχολίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την αντίδραση των εκπαιδευτικών στην ατομική αξιολόγηση.
Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η υπουργός ανέφερε ότι «χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση» και έκανε λόγο για «ιδεοληψίες» από μεριάς συνδικαλιστικών ηγεσιών και του ΣΥΡΙΖΑ.
«Χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση. Η κοινωνία το γνωρίζει και υποστηρίζει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αντίθεση με την κοινωνία. Επιμένουν σε ιδεοληψίες. Η αξιολόγηση προχωρά και συμβάλλει σε καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας», αναφέρεται αναλυτικά στην ανάρτηση.


Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την κινητοποίηση 

Share.

Comments are closed.