Φορείς εκπαίδευσης & ΕΛΑΣ στον καταυλισμό Ρομά για ενημέρωση υποχρεωτικότητας φοίτησης στο σχολείο των μαθητών Ρομά

0

Επίσκεψη στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023,  αντιπροσωπεία αποτελούμενη από διευθυντές σχολείων, στελέχη του Παραρτήματος Ρομά και του τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, με στόχο τους μαθητές Ρομά που δεν φοιτούν τακτικά στο σχολείο.
Ο δ/ντής του 7ου Δημοτικού κ. Δημήτρης Μητρόπουλος, η δ/ντρια του 4ου Δημοτικού κ. Αθηνά Μπασιά, η εκπαιδευτικός του τμήματος Υποδοχής κ. Άννα Τσαντιράκη, στελέχη του Παραρτήματος Ρομά με τη συνδρομή του τμήματος Ασφαλείας του Χαλανδρίου επισκέφθηκαν τον καταυλισμό και ενημέρωσαν τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους σχετικά με τη νομοθεσία υποχρεωτικής φοίτησης.
Αυτού του είδους η επίσκεψη δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται. Και στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από την εκπαιδευτική κοινότητα και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε πανελλαδικό – όπου υπάρχουν καταυλισμοί, ώστε να πεισθούν οι γονείς των Ρομά μαθητών, ότι πρέπει να παιδιά τους να φοιτούν κανονικά στα σχολεία, γιατί μόνο μέσα από το σχολείο θα μπορέσουν να βελτιώσουν το επίπεδό τους, χωρίς να χάσουν την ταυτότητά τους.

Share.

Comments are closed.