Σεισμός στην Τουρκία: Με εντολή της κυβέρνησης μεταβαίνει η 1η ΕΜΑΚ με δύο σκύλους για να βοηθήσει στις έρευνες

0

Η Ελλάδα κινητοποιεί τις δυνάμεις της για να βοηθήσουν την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός έχει, επιβεβαιωμένα, προκαλέσει συγκλονιστικές απώλειες ζωών τόσο στην Τουρκία όσο και στη γειτονική Συρία, ενώ έχει ισοπεδώσει εκατοντάδες κτίρια και άλλες υποδομές. Ήδη το φως της δημοσιότητας βλέπουν τρομακτικά βίντεο τα οποία απεικονίζουν τη βιαιότητα του μεγάλου σεισμού στην Τουρκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσηςκαι Πολιτικής Προστασίας
«
Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ  που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.
Συγκεκριμένα, τις αμέσως επόμενες ώρες αναχωρεί ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας (1) Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε (5)  γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ.
Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας
.»

Share.

Comments are closed.