Χαλάτση Έφη*: Οι Πολίτες θα επιβραβεύσουν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ

0

Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε στο πολιτικό σκηνικό ένα ψευδές δίλημμα, το οποίο αναπαράγεται έκτοτε στα ΜΜΕ και γιγαντώνεται εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, σχετικά με την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να συμμαχήσει κυβερνητικά είτε με την ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ασφαλώς ο στόχος και των δυο κομμάτων, που ανάλογα με την συγκυρία αναπαράγουν αυτό το δίλημμα, είναι να συμπιέσουν το ΠΑΣΟΚ και να το συνθλίψουν στις μυλόπετρες του δικομματισμού.

Δεν είναι τυχαίο που η ΝΔ κατηγορεί συχνά το ΠΑΣΟΚ για σύμπνοια με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η Κοινοβουλευτική του Ομάδα δεν συμφωνεί μαζί τους στα νεοφιλελεύθερα και αντιλαϊκά νομοσχέδια. Αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για ταύτιση με την Δεξιά, όταν το ΠΑΣΟΚ διαφοροποιείται από την «επαναστατική γυμναστική» στην οποία αρέσκεται τόσο πολύ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το θολό τοπίο που δημιουργούν τα δυο μεγάλα κόμματα επιδιώκοντας την τεχνητή πόλωση, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο θα αντέξει αλλά θα βγει πιο δυνατό.

Η Παράταξη, εξάλλου, απέδειξε ότι και στις πλέον δύσκολες στιγμές της, έβαζε το συμφέρον της Πατρίδας πάνω από το κομματικό όφελος και τα εκλογικά ποσοστά, δηλαδή ακριβώς αντίθετα με όσα έκαναν στις πλατείες των Αγανακτισμένων τα πλείστα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του που έμειναν πιστοί σ’ αυτό παρά τα πέτρινα χρόνια που μεσολάβησαν και δεν υπέκυψαν στις σειρήνες των αξιωμάτων, απέδειξαν ότι έχουν αντοχή και πίστη στις αρχές στις αξίες μας και πιστεύουν βαθειά σε μια δίκαιη κοινωνία, με ισονομία, ισότητα και ισοπολιτεία.

Είναι σαφές ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν μόνο την εξουσία για την εξουσία. Μητσοτάκης και Τσίπρας ζητούν δεύτερες ευκαιρίες, ενώ έχουν αποτύχει παταγωδώς και οι δυο, προδίδοντας την εμπιστοσύνη του λαού που τους εξέλεξε.

Το ΠΑΣΟΚ, κόμμα διαχρονικά πατριωτικό διατυπώνει προτάσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, για τα εθνικά μας θέματα και στη θέση της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι, για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή χωρίς αποκλεισμούς, για την ενεργειακή δικαιοσύνη ,για την δίκαιη φορολόγηση ,για μια ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία, για ένα κοινωνικό κράτος που θα εξασφαλίζει δίχτυ προστασίας στους ευάλωτους και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες .

Οι πολίτες θα επιβραβεύσουν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ για την συνέπεια, την σαφήνεια των θέσεων, την πρόθεσή του να εκπροσωπήσει τις τάξεις που γονάτισαν από τις απανωτές κρίσεις και να δώσει ελπίδα και προοπτική στις νεότερες γενιές στους «αόρατους πολίτες» που τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν δραματικά στη χώρα.

* Η Έφη Χαλάτση είναι μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Υποψήφια Βουλευτής Βόρειου Τομέα Β’ Αθήνας.

Share.

Comments are closed.