Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θεωρώντας ότι έχει επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό παραλήρημα σχετικά με την διενέργεια τηλεκπαίδευσης από τους εκπαιδευτικούς τις μέρες που θα είναι κλειστά τα σχολεία, λόγω κακοκαιρίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ
«Σε ένα επικοινωνιακό παραλήρημα έχει επιδοθεί ξανά η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσπαθώντας να πείσει την κοινωνία ότι έχει μεριμνήσει για τα πάντα και ότι όλα είναι έτοιμα, με εντολές μέσω απλών μηνυμάτων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στην αργία του Σαββατοκύριακου προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν από αύριο, παρά την κακοκαιρία, με… τηλεκπαίδευση κι απαιτεί με εντολές της τελευταίας στιγμής να δημιουργηθεί μια ψευδής εικόνα ομαλότητας.
Η αλήθεια είναι ότι τέτοιοι σχεδιασμοί, χωρίς να έχουν λάβει υπόψη κρίσιμες παιδαγωγικές και κοινωνικοοικονομικές παραμέτρους, θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα από όσα θεωρητικά προσπαθούν να λύσουν.
Δε λαμβάνουν υπόψη τους ότι στις ελάχιστες ημέρες που μπορεί να κρατήσει η κακοκαιρία:
Είναι βαθιά υποκριτικό και επικοινωνιακό το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για απώλεια διδακτικών ωρών εξ αιτίας της κακοκαιρίας, τη στιγμή που εξακολουθεί να μην καλύπτει τα λειτουργικά κενά, που υπάρχουν ακόμα και σήμερα και ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αδύνατη η ομαλή λειτουργία των σχολείων επιχειρεί για μια ακόμη φορά να φορτώσει τα πάντα στους εκπαιδευτικούς που συνεχώς απαξιώνει με την πολιτική της.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και τις εντολές για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα σχολεία που κλείνουν λόγω κακοκαιρίας. Η λύση βρίσκεται σε αυτό που με την παιδαγωγική τους ευθύνη και με βαθιά ενσυναίσθηση έπρατταν οι εκπαιδευτικοί μέχρι σήμερα, δηλαδή την αξιοποίηση, αυτές τις ελάχιστες μέρες της κακοκαιρίας, της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Η πρακτική του διαμοιρασμού παιδαγωγικού υλικού σε μορφή βίντεο, φυλλαδίων, ηλεκτρονικών ασκήσεων κ.λπ. που θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά και θα τα βοηθήσει να κάνουν μια εξαιρετική επανάληψη της ύλης αποτελεί το πιο δόκιμο, με τα τεχνολογικά μέσα και την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουμε, αλλά και το πλέον παιδαγωγικά αποδεκτό μέσο σε αυτές τις λίγες μέρες το χρόνο που τα σχολεία μένουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας ή φυσικών έκτακτων καταστάσεων.
Τέλος, τονίζουμε ότι η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» για συναδέλφισσες/φους.»
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς,…
Μετά από τρεις μήνες προσβολής, επιβολής δασμών και ακόμη και απειλών με προσάρτηση ορισμένων από…
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε τις πρώτες παρεμβάσεις διαγράμμισης διαβάσεων πεζών με τη χρήση νέων…
«Κάθε πράξη βίας είναι καταδικαστέα. Η βία δεν είναι ποτέ η λύση σε τίποτα. Οι…
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ" και Αντιπρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού & Νεολαίας της…
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς,…