Τραγωδία στην Αριδαία: Σκοτώθηκε ο δάσκαλος Σίμος Σωτηριάδης

0

Ένα τραγικό συμβάν συνέβη την Παρασκευή το πρωί έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο στην Αριδαία της Πέλλας. Συγκεκριμένα διερχόμενο όχημα, το οποίο οδηγούσε 39 χρόνος, παρέσυρε και σκότωσε τον διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας Σίμος Σωτηριάδης καθώς πήγαινε στο σχολείο του. Συγκεκριμένα όχημα παρέσυρε τον διευθυντή του σχολείου την ώρα που διέσχιζε την άσφαλτο μπροστά στο σχολείο. 
Το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 07:30 το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και παρά τη μεταφορά του άτυχου άνδρα στο νοσοκομείο, ήταν ήδη αργά.
Ο διευθυντής του σχολείου Σίμος Σωτηριάδης μόλις είχε παρκάρει και επιχείρησε να περάσει τον δρόμο για να φτάσει στο σχολείο, όταν συνέβη το δυστύχημα.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης με απόφαση του λόγω πένθους αποφάσισε για χθες την αναστολή λειτουργίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, ενώ η αστυνομία διερευνά τα αίτια του θανάσιμου ατυχήματος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το τροχαίο δυστύχημα με τον Σίμο Σωτηριάδη 
«Σήμερα (3 Φεβρουαρίου 2023) και ώρα 07.35 περίπου στην Αριδαία Πέλλας, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 64χρονο πεζό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 64χρονου ημεδαπού».

Το Δ.Σ Αλμωπίας τιμάει τον Σίμο Σωτηριάδη
Σε έκτακτη συνεδρίαση, συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη, του επί σειρά ετών Προέδρου του, Συμεών Σωτηριάδη.

Κατά τη συνεδρίαση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και αποφασίσθηκε ομόφωνα η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
Α. Να παρακολουθήσει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο την εξόδιο ακολουθία.
Β. Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γ. Να αποχαιρετήσει εκ μέρους του Δήμου τον εκλιπόντα ο Δήμαρχος Αλμωπίας.
Δ. Να υποβάλλει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ε. Να κυματίσει μεσίστια η Σημαία του Δήμου σε ένδειξη πένθους κατά την ημέρα της κηδείας του.
ΣΤ. Να κατατεθεί, στη μνήμη του, συμβολικό ποσό, υπέρ του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
Ζ. Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Η. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την πρώτη μετά το θάνατό του, τακτική συνεδρίαση.
Επίσης προτάθηκε και έγινε ομόφωνα δεκτή η πρόταση για την ονομασία της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σε αίθουσα ΣΥΜΕΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ.

Σήμερα η κηδεία του Σίμου Σωτηριάδη
Σήμερα το μεσημέρι στις 3, στην Πιπεριά Αλμωπίας θα τελεσθεί η εξόδιος Ακολουθία του 63χρονου Σίμου Σωτηριάδη.

Παρόντες στην ακολουθία αναμένεται να είναι ο Δήμαρχος Αλμωπίας αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση. 

Share.

Comments are closed.