Ξένος Μανιατογιάννης: Παραδίδουμε έργο μη αμφισβητήσιμο και δημιουργούμε νέα προοπτική.

0

Στην κατάμεστη αίθουσα «Μουσών», του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Βριλησσίων.
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, αφού πρώτα έδωσε το βήμα στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πήρε το λόγο, και μετά από ένα σύντομο απολογισμό της αυτοδιοικητικής του πορείας, αναφέρθηκε στο έργο-παρακαταθήκη που υλοποιήθηκε στον Δήμο Βριλησσίων, κατά τις δύο θητείες που διετέλεσε ως επικεφαλής στο τιμόνι της πόλης.
Ο Ξένος Μανιατογιάννης, εμφανώς συγκινημένος, αφού ήδη είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του στο Βόρειο Τομέα με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας: «Είναι μεγάλη μου τιμή που είστε όλοι σήμερα εδώ, μετά από 25 χρόνια ενασχόλησής μου με την αυτοδιοίκηση και μετά από 9 χρόνια ως οδηγός στο τιμόνι του δήμου μας, με αποτύπωμα στο έργο μας, ιδιαίτερα θετικό. Προσπαθήσαμε, εσείς και εγώ, η καθημερινότητα και τα προβλήματά της, να μη χαλάσουν τις σχέσεις μας, να μη διχαστούμε, μπαίνοντας πολλές φορές εγώ μπροστά, αναλαμβάνοντας ευθύνες που δε μου αναλογούσαν, κάτι το οποίο, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν άδικο και για μένα. Ήταν όμως δίκαιο για την τοπική μας κοινωνία, για την πόλη μας για όλους τους δημότες. Τελικά ήταν πάντα δίκαιο γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου. Ο ρόλος του δημάρχου ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής».
Στη συνέχεια επέκρινε όσους προσπαθούν να διχάσουν την πόλη των Βριλησσίων με κομματικές φιέστες και να χρωματίσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση εις βάρος των δημοτών, και της κοινωνίας γενικότερα. «Η εκτίμησή μου είναι ότι οι δημότες δεν ξεχνούν, αξιολογούν, επιβραβεύουν όσους εργάζονται για το κοινό καλό και τιμωρούν αυτούς που ρίχνουν λάσπη και ποτίζουν την κοινωνία με διχασμό, δηλητήριο και ψέματα, προσπαθώντας να θέσουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο άρμα του κομματισμού, της επιβεβαίωσης της κομματικής ταυτότητας και του σφικτού εναγκαλισμού ως προέκτασή της».
Και πρόσθεσε: «Εμείς πρώτοι από όλους γνωρίζουμε τα λάθη μας και τις καθυστερήσεις μας και γνωρίζουμε και τις αιτίες που τις προκάλεσαν. Όσο και αν κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαν και συνεχίζουν ακόμα να προσπαθούν ανελέητα και δίχως λόγο να απαξιώσουν την προσπάθειά μας, δεν πρόκειται να δεχθώ αυτήν την άδικη και λαϊκίστική κριτική για τα σημαντικά επιτεύγματα της δημοτικής μας αρχής. Τους απαντώ και τους απαντάμε με το έργο μας, που αφήνει πλέον ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πόλη και μη αμφισβητήσιμο. Το έργο μας υλοποιήθηκε μέσα από το θεσμικό πλαίσιο και στα πλαίσια της νομιμότητας και της κατοχύρωσης της βιωσιμότητας των δομών του δήμου μας. Χωρίς να λάβουμε ούτε ένα ευρώ δάνειο. Ωστόσο ακόμη και σήμερα, ξεπληρώνουμε τη δική σας κακοδιαχείριση στα οικονομικά του δήμου».
Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της διαδοχής του στην ηγεσία του Δήμου.
«Όσον αφορά στην επόμενη μέρα για τη δημοτική μας κίνηση, αν και κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχουμε τύχη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επιτρέψτε μου να ισχυριστώ ότι η κίνηση μας είναι όχι μόνο έτοιμη να καταθέσει το όραμά της για μια βιώσιμη και αλληλέγγυα πόλη στο μέλλον, αλλά είναι και έτοιμη να παραλάβει τη σκυτάλη μιας τρίτης γόνιμης περιόδου.
Αυτοί που βλέπουν ή που θέλουν το αντίθετο αποτέλεσμα δεν έχουν, δυστυχώς για αυτούς, λάβει υπόψιν τους τη συνέχεια και τη συνέπεια της προσπάθειάς μας.
Δεν έχουν λάβει υπόψιν τους την επιμονή και την υπομονή αυτής μας της προσπάθειας που ξεκινά από την μεταπολίτευση και χαρακτηρίζεται από αξιακή σταθερότητα και αταλάντευτες πολιτικές υπέρ της κοινωνίας και των δημοτών, πίστη στην δημοκρατική ακηδεμόνευτη αγωνιστική αυτοδιοίκηση, χωρίς εντυπωσιασμούς και μεταγραφές αεροδρομίου.
Δεν έχουν λάβει υπόψιν τους ότι αποδεδειγμένα είμαστε δύναμη δημιουργίας, έργου και ελπίδας.
Δεν έχουν λάβει υπόψιν τους ότι έχουμε κάνει πολλά και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.
Δεν έχουν λάβει υπόψιν τους ότι είμαστε δημότες ΜΑΖΙ με εσάς με την ίδια αγωνία για τη ζωή μας και όχι για το τί χρώμα θα έχει ο Δήμος ή τι κομματική ταυτότητα.
Για αυτό και όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια μας τη χαρακτηρίζει η ενότητα και η προοπτική, η δικαιοσύνη στη λήψη των αποφάσεων και το κυριότερο, η συνοχή της τοπικής μας κοινωνίας.
Με αυτή την κίνηση συνεχίζουμε, και στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες διαδοχής μου και στρέφεται ολοκληρωτικά στο μεγάλο της στόχο.
Στη νίκη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Με όλους εμάς μαζί της και δίπλα της, με όλους εσάς πρωταγωνιστές της
», κατέληξε ο κ. Μανιατογιάννης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις θερμές ευχαριστίες του Δημάρχου Βριλησσίων προς όλους τους δημότες, εργαζομένους του Δήμου, εθελοντές και συνεργάτες, με τη δέσμευση θα παραμείνει για πάντα δίπλα τους και στην πόλη που αγαπά. «Θα είμαι πάντα δίπλα σας, στην πόλη που αγαπώ, στην πόλη μου με άνδρωσε, σε σας. Σας ευχαριστώ πολύ από την καρδιά μου
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ βόρειας Αθήνας Χάρης Μπελτεγρής, οι πρώην Δήμαρχοι Βριλησσίων, Σταμάτης Λώλας και Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρώην Κοινοτάρχης Βριλησσίων, Αντώνης Ράμφος, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, μέλη της Δημοτικής Αρχής, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και πλήθους κόσμου.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner