Μανώλης Χριστοδουλάκης: Ο ισχυρός παίχτης του της Ανατολικής Αττικής

0

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έχοντας περάσει από το νευραλγικό πόστο του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, την εποχή της Φώφης Γεννηματά, διεκδικεί σε αυτές τις εκλογές, με σημαντικές αξιώσεις, την έδρα στην Ανατολική Αττική για το ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Η υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη σηματοδοτεί την “συνάντηση” της εμπειρίας με την νέα ματιά.

Ποιος είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης
Αν και ο ίδιος απεχθάνεται να μιλάει για την προσωπική του ζωή, το μικρόβιο της πολιτικής το κόλλησε μικρός. Άλλωστε, μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου οι πολιτικές συζητήσεις ήταν πολλές και η υποστήριξη στο Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν γνωστή και δεδομένη.

Ο πατέρας του Ανέστης δεν ήταν ποτέ μέλος ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όμως την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ και στενός συνεργάτης αρκετών υπουργών Μεταφορών που ανέλαβαν επικεφαλής στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο λόγω της επαγγελματικής του κατάρτισης.
Σε αντίθεση με τον δίδυμο -και ολόιδιο- αδελφό του Αλέξανδρο, ο Μανώλης ήταν πάντα πιο δραστήριος πολιτικά. Ενεπλάκη στην πολιτική από την αρχή των φοιτητικών του χρόνων (2008), οπότε και εντάχθηκε στην ΠΑΣΠ και αρχικά εξελέγη γραμματέας ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ (2010-2013) και στη συνέχεια γραμματέας της ΠΑΣΠ στο ΕΜΠ (2011-2013). Μπήκε στα βαθιά όταν του έδωσε την ευκαιρία η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, με την οποία δεν είχε προσωπική σχέση. Τον γνώρισε από το Facebook και του ζήτησε να της στείλει το βιογραφικό του.
Η σχέση του με την κεντρική πολιτική σκηνή ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015, συγκεκριμένα την περίοδο του δημοψηφίσματος. Τότε μια ομάδα νέων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που τάχθηκαν υπέρ του «ναι» συναντήθηκε προκειμένου να συνδιαμορφώσει ένα σχέδιο κινήσεων και δράσεων για την υπεράσπιση της συγκεκριμένης θέσης στο δημοψήφισμα. Λίγους μήνες αργότερα ο Μανώλης έγινε μέλος του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και άρχισε να εντείνει τις κομματικές δραστηριότητές του με τη συμμετοχή του στο προοδευτικό φόρουμ Νέας Γενιάς και να κερδίζει τις εντυπώσεις της Φώφης Γεννηματά.
Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με πολλά σπορ, από το μπάσκετ, το σκι και το γυμναστήριο μέχρι την ορειβασία. Ναι, είναι αλήθεια ότι έχει ανεβεί στην κορυφή του Ολύμπου. Με πατέρα γεννημένο και μεγαλωμένο στον Πειραιά, η αλήθεια είναι ότι δεν είχε και πολλές επιλογές και είναι φανατικός Ολυμπιακός. Εκτός από την Κάλυμνο και την Κρήτη, που είναι τόποι καταγωγής του, λατρεύει για διακοπές το Καστελόριζο, ενώ τα καλοκαίρια πηγαίνει σε κάμπινγκ.
Η κοσμοθεωρία του βασίζεται στη φράση: «Το νέο στην πολιτική δεν είναι θέμα ηλικίας. Το νέο έχει να κάνει με τη νοοτροπία, τις φρέσκες ιδέες και τον σύγχρονο λόγο. Με πράξεις ουσίας μακριά από τη στείρα συνθηματολογία». Άδικο δεν έχει…

Το σποτ για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου
Ο Μανώλης, Για την επίσημη πια έναρξη της προεκλογικής περιόδου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα πολύ καλό σποτ.

Η ανάρτησή του:
«Ξεκινάμε λοιπόν και επίσημα για την Ανατολική Αττική!

Τώρα είναι η ώρα για την μεγάλη συστράτευση των προοδευτικών πολιτών.
Πάμε όλοι μαζί για να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή.
Πάμε δυνατά για να δώσουμε ξανά πνοή στην πατρίδα.
Πάμε μπροστά για να διεκδικήσουμε λύσεις για την Ανατολική Αττική.
Να αλλάξουμε το παράδειγμα στην πολιτική. Δίπλα στην κοινωνία και σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Η αλλαγή είναι εδώ

Share.

Comments are closed.