Τομέας Συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής: 900.000 συνταξιούχοι δεν είδαν καμιά αύξηση στις συντάξεις τους

0

Οργή και αγανάκτηση διακατέχει πλέον συνταξιούχους που με την καταβολή των συντάξεων τους, 900.000 από αυτούς ήτοι το 30% του συνόλου των συνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά, δεν είδαν καμία αύξηση στις συντάξεις τους.

Μετά από 12 χρόνια διαδοχικών μειώσεων και χωρίς καμία αύξηση των συντάξεων τους ενώ ο πληθωρισμός και η καλπάζουσα ακρίβεια ροκανίζει το πενιχρό εισόδημα των συνταξιούχων, η Κυβέρνηση με επικοινωνιακό μπαράζ με αναληθή και επίπλαστα στοιχεία παραπλανούσε εξαγγέλλοντας ότι το 94,6% των συνταξιούχων από 1.1.2023 θα πάρουν αυξήσεις.

Ενέπαιζε τους συνταξιούχους γιατί έντεχνα απέκρυβε ότι το 30% των συνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά όχι μόνο δεν θα πάρουν καμιά αύξηση αλλά θα παραμείνουν εισοδηματικά καθηλωμένοι έως και 7 χρόνια για να απαλειφθεί η προσωπική τους διαφορά.

Ενέπαιζε τους συνταξιούχους γιατί ενώ προεκλογικά δεσμευόταν ο κύριος Μητσοτάκης ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου και την αθλιότητα της προσωπικής διαφοράς που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα κυνικά και ανερυθρίαστα την επικύρωσε με το νόμο Βρούτση.

Περιφρονεί η Κυβέρνηση τους χαμηλοσυνταξιούχους αντιμετωπίζοντάς τους ως επαίτες με εφάπαξ επίδομα-αντίδωρο, αντί της υλοποίησης της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για μια στοιχειώδη θεσμική σταθερή μηνιαία ενίσχυσή τους, με επαναφορά του καταργηθέντος ΕΚΑΣ από το ΣΥΡΙΖΑ.

Περιφρονεί τους συνταξιούχους η Κυβέρνηση αρνούμενη με ερμηνευτικά τερτίπια των αποφάσεων του ΣτΕ να αποδώσει με καθολικότητα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά δώρων και επικουρικών του 11μηνου.

Ταλαιπωρεί τους συνταξιούχους με τις δεκάδες χιλιάδες εκκρεμείς για έκδοση κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, προπαγανδίζοντας τους πειραματισμούς fast track εκδόσεων συντάξεων που οδηγούν σε λανθασμένες αποφάσεις και κλωτσούν το πρόβλημα στο μέλλον.

Καθημερινά αποκαλύπτεται η συντηρητική πολιτική της Κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση που σταθερά αποσκοπεί στην εκχώρηση τμημάτων της στα Ιδιωτικά συμφέροντα και στη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Καλούμε και τώρα την κυβέρνηση να υιοθετήσει την προγραμματική μας θέση για απόδοση των αυξήσεων σε όλους τους συνταξιούχους για τη στοιχειώδη προστασία του εισοδήματός τους.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ως αναγκαιότητα την ανάληψη ευθύνης από το όλο πολιτικό σύστημα για ουσιαστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του, στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από τη δημογραφική γήρανση, την υποαπασχόληση, την κλιματική κρίση, για άρση των υφιστάμενων αδικιών και με πρωτοβουλίες του θα το αναδείξει ως θέμα άμεσης προτεραιότητας.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner