«ΝΙΚΗ των Πολιτών» – Αγία Παρασκευή: Απεδείχθη η πλήρης αποτυχία του κ. Ζορμπά – Υιοθετήθηκε ομόφωνα η πρότασή μας

0

Ένα από τα τρία θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής προχθές αφορούσε τη διαδικασία χρηματοδότησης του Δήμου, για την απόκτηση του Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή).
Για την ιστορία να πούμε ότι τα άλλα δυο αφορούσαν: την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου, που παραμένει μια «τρύπα» στην καρδιά της πόλης εδώ και πολλά χρόνια και η έφεση που κατέθεσε ο Δήμος κατά της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει 81 εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΠΑΠ), οι οποίοι διεκδικούν περίπου 2.000 ευρώ ο καθένας από δεδουλευμένα και άλλες αποδοχές.
Σε ότι αφορά το ακίνητο των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή, αν και το θέμα ήταν η αποδοχή ή μη των επικαιροποιημένων όρων και της σύναψης δανείου ύψους 2.750.000 ευρώ από την τράπεζα Eurobank, τελικώς η απόφαση -και μάλιστα με ομοφωνία- ήταν να ακυρωθεί η διαδικασία και να ξεκινήσει από την αρχή. Κι αυτό καθώς κρίθηκε ότι μπορεί, τελικώς, να επιδιωχθεί ελκυστικότερη χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον επικεφαλής της παράταξης «Νίκη των Πολιτών» και τέως δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, που υποστήριζε θερμά τη συγκεκριμένη λύση, να πανηγυρίσει.

Χαρακτηριστικά σε χθεσινή ανακοίνωση της η παράταξη αναφέρει:
«Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΖΟΡΜΠΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΜΑΚΡΗ» – ΟΜΟΦΩΝΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Ιανουαρίου απεδείχθη η, επί 3ετία, πλήρης αποτυχία του κ. Ζορμπά να ολοκληρώσει τον δανεισμό του Δήμου για την απαλλοτρίωση των πρ. εκπαιδευτηρίων «Μακρή».
Η συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων με τον Διευθυντή Δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ΤΠΔ
¾ εξαρχής πρόταση της «ΝΙΚΗΣ»¾ έδωσε τη λύση και απέδειξε σε όλους περίτρανα ότι το ΤΠΔ είναι ο κατεξοχήν δημόσιος φορέας που δανείζει τους ΟΤΑ για απαλλοτριώσεις!
Τα παραπάνω αποτελούν την πλήρη επιβεβαίωση όλων όσων είπαμε στην ειδική συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσαμε προ 15ημέρου, με συμμετοχή του πρ. Προέδρου του Ταμείου κ. Κωνσταντίνου Βαρλαμίτη.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα, απέρριψε το ατελέσφορο σχέδιο δανειακής σύμβασης συστημικής Τράπεζας, που μας είχε «φορτώσει» με την επιμονή του επί τρία σχεδόν χρόνια ο κ. Ζορμπάς (το οποίο εξάλλου, σε τουλάχιστον 11 σημεία, είχε κριθεί ως καταχρηστικό και παράνομο από το Ελεγκτικό Συνέδριο εδώ και 1,5 χρόνο), και αποφάσισε να προχωρήσει τάχιστα τις απαραίτητες διαδικασίες για εκ νέου δανεισμό από το ΤΠΔ.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι επόμενες κινήσεις του Δήμου θα έχουν την απαιτούμενη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πάνω από όλα θα γίνουν άμεσα!

26 Ιανουαρίου 2023
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
πρ. Δήμαρχος
Γιατρός – Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
“ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής”
»

Share.

Comments are closed.